מרק עשיר וטעים במיוחד. מומלץ להגיש עם פרוסות בגט קלויות מרוחות בחמאה ושום.
מצרכים:
1/2 ק"ג אפונה יבשה חצויה מושרת בקערה עם הרבה מים למשך לילה
2 בצלים קצוצים
3 בטטות קלופות וחתוכות לקוביות גדולות
1 שורש סלרי קלוף וחתוך לקוביות
1 שורש פטרוזיליה קלוף וחתוך לקוביות
גבעולי ועלי סלרי שטופים היטב וקצוצים
זר כוסברה/ פטרוזיליה שטופה וקצוצה
3 שיני שום פרוסות
מלח/ פלפל שחור גרוס
2 כפות כמון
1 כף מחית צ'יפוטלה
3 שרוולי ציר עוף מרוכז או 3 כפות של אבקת ציר בטעם עוף
מים רותחים לתכולת הסיר
מעט שמן זית לטיגון
אופן ההכנה:
מטגנים בשמן את הירקות (בצלים, בטטות) ללא עשבי התיבול הקצוצים כ-10 דקות.
מוסיפים את האפונה המסוננת עם מים רותחים ומביאים לרתיחה נוספת.
מוסיפים את גבעולי ועלי הסלרי, ומתבלים עם כל שאר התבלינים.
מבשלים עד התרככות בסיר מכוסה על להבה נמוכה – בערך שעתיים וחצי.
מתקנים טעמים. מכבים את האש ואז מוסיפים את הכוסברה/פטרוזיליה הקצוצה.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]