דף הבית / מתכונים / מרק אפונה ביתי

מרק אפונה ביתי

מרק עשיר וטעים במיוחד. מומלץ להגיש עם פרוסות בגט קלויות מרוחות בחמאה ושום.

 

מצרכים:

1/2 ק"ג אפונה יבשה חצויה מושרת בקערה עם הרבה מים למשך לילה

2 בצלים קצוצים

3 בטטות קלופות וחתוכות לקוביות גדולות

1 שורש סלרי קלוף וחתוך לקוביות

1 שורש פטרוזיליה קלוף וחתוך לקוביות

גבעולי ועלי סלרי שטופים היטב וקצוצים

זר כוסברה/ פטרוזיליה שטופה וקצוצה

3 שיני שום פרוסות

מלח/ פלפל שחור גרוס

2 כפות כמון

1 כף מחית צ'יפוטלה

3 שרוולי ציר עוף מרוכז או 3 כפות של אבקת ציר בטעם עוף

מים רותחים לתכולת הסיר

מעט שמן זית לטיגון

 

אופן ההכנה:

מטגנים בשמן את הירקות  (בצלים, בטטות) ללא עשבי התיבול הקצוצים כ-10 דקות.

מוסיפים את האפונה המסוננת עם מים רותחים ומביאים לרתיחה נוספת.

מוסיפים את גבעולי ועלי הסלרי, ומתבלים עם כל שאר התבלינים.

מבשלים עד התרככות בסיר מכוסה על להבה נמוכה – בערך שעתיים וחצי.

מתקנים טעמים. מכבים את האש ואז מוסיפים את הכוסברה/פטרוזיליה הקצוצה.

מרק אפונה
צילום: רועי שר

 

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם:

האפי פודי

סוכרתיים? פודי אתר המתכונים הגדול בישראל בשבילכם

תפריט נגישות