דף הבית / מתכונים / מרק אפונה ביתי

מרק אפונה ביתי

מרק עשיר וטעים במיוחד. מומלץ להגיש עם פרוסות בגט קלויות מרוחות בחמאה ושום.


  יש לכם תלונה דחופה או משהו שחשוב לטפל בו? פנו למייל האדום של "גל גפן" Joffe.dana@gmail.com


 

מצרכים:

1/2 ק"ג אפונה יבשה חצויה מושרת בקערה עם הרבה מים למשך לילה

2 בצלים קצוצים

3 בטטות קלופות וחתוכות לקוביות גדולות

1 שורש סלרי קלוף וחתוך לקוביות

1 שורש פטרוזיליה קלוף וחתוך לקוביות

גבעולי ועלי סלרי שטופים היטב וקצוצים

זר כוסברה/ פטרוזיליה שטופה וקצוצה

3 שיני שום פרוסות

מלח/ פלפל שחור גרוס

2 כפות כמון

1 כף מחית צ'יפוטלה

3 שרוולי ציר עוף מרוכז או 3 כפות של אבקת ציר בטעם עוף

מים רותחים לתכולת הסיר

מעט שמן זית לטיגון

 

אופן ההכנה:

מטגנים בשמן את הירקות  (בצלים, בטטות) ללא עשבי התיבול הקצוצים כ-10 דקות.

מוסיפים את האפונה המסוננת עם מים רותחים ומביאים לרתיחה נוספת.

מוסיפים את גבעולי ועלי הסלרי, ומתבלים עם כל שאר התבלינים.

מבשלים עד התרככות בסיר מכוסה על להבה נמוכה – בערך שעתיים וחצי.

מתקנים טעמים. מכבים את האש ואז מוסיפים את הכוסברה/פטרוזיליה הקצוצה.

מרק אפונה
צילום: רועי שר

 

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל joffe.dana@gmail.com

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם:

פילה מוסר. צילום: שרית גופן

פילה מוסר על מצע פירה