דף הבית / מתכונים / צמת קפרזה

צמת קפרזה

מנה יפה, טעימה וקלה להכנה – מאפה בצק עלים עם רוטב עגבניות, מוצרלה טרייה, עגבניות ובזיליקום.


  הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ של גל גפן

  יש לכם תלונה דחופה או משהו שחשוב לטפל בו? פנו למייל האדום של "גל גפן" Joffe.dana@gmail.com


מצרכים:
500 גרם בצק עלים מרודד ומופשר
2 כדורי מוצרלה פרוסים
10 עלי בזיליקום
1 ביצה טרופה להברשה
לרוטב עגבניות:
2 כפות שמן זית
2 שיני שום כתושות
1 קופסה עגבניות חתוכות דק "מאסטר שף"
2 כפות רסק עגבניות
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:
מבשלים את חומרי הרוטב 10 דקות עד ליצירת רוטב במרקם סמיך.
פורסים את הבצק על משטח עבודה. מסמנים חלוקה לשלושה מלבנים לאורך (אפשר לסמן בעזרת הסכין). מורחים את המרכז ב-3 כפות רוטב עגבניות ומניחים את חומרי המלית בשליש המרכזי: מוצרלה, עגבניה, בזיליקום וכך הלאה.
חותכים את שני המלבנים הקיצוניים לרצועות אלכסוניות שוות. מקפלים את השוליים העליונים והתחתונים כלפי המלית ומניחים את הרצועות, לסירוגין זו מעל זו, על המלית.
מניחים את הצמה בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומקררים חצי שעה במקרר או 10 דקות בהקפאה.
מחממים תנור ל-200 מעלות. מברישים את הצמה בביצה.
אופים 30 דקות עד שהבצק אפוי, תפוח ושחום.

צילום: אפיק גבאי

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל joffe.dana@gmail.com

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם:

פילה מוסר. צילום: שרית גופן

פילה מוסר על מצע פירה