דף הבית / מתכונים / פסטה ברוטב לימון

פסטה ברוטב לימון

מצרכים:  


  יש לכם תלונה דחופה או משהו שחשוב לטפל בו? פנו למייל האדום של "גל גפן" Joffe.dana@gmail.com


500  גרם פסטה רומו מסוג: ריצ'יולי, מזי-ריגטוני כו'

1  לימון גדול

2  כפות חמאה

2  שיני שום קצוצות דק

1/2  כוס יין לבן

1 מיכל שמנת מתוקה

מלח, פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה:

מבשלים את הפסטה בסיר גדול עם מים רותחים ומומלחים, לפי הוראות היצרן.

מגרדים את החלק הצהוב של קליפת הלימון בעזרת מיקרופלן (במתכון זה לא משתמשים בלימון עצמו).

ממיסים במחבת גדולה את החמאה עם השום. מוסיפים את קליפות הלימון, מערבבים 30 שניות ומוסיפים יין לבן.

מביאים לרתיחה ומבשלים כ-3 דקות עד שהיין מתאדה כמעט לגמרי.

יוצקים למחבת את השמנת המתוקה ומרתיחים כ-5 דקות עד שהיא מצטמצמת ומתקבל רוטב סמיך, מתבלים. כאשר הפסטה מוכנה, מסננים אותה ומוסיפים למחבת עם הרוטב. מבשלים יחד דקה נוספת ומגישים מיד.

צילום: רועי שר

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל joffe.dana@gmail.com

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם:

פילה מוסר. צילום: שרית גופן

פילה מוסר על מצע פירה