דף הבית / מתכונים / מרק עגבניות ועדשים

מרק עגבניות ועדשים

מצרכים:


  יש לכם תלונה דחופה או משהו שחשוב לטפל בו? פנו למייל האדום של "גל גפן" Joffe.dana@gmail.com


4 כפות שמן זית

בצל גדול – חתוך לרצועות דקות

5 עגבניות בינוניות פרוסות

כף רסק עגבניות

חצי כפית מלח (לפי הטעם)

רבע כפית פפריקה חריפה

קורט פפריקה מתוקה

רבע כפית פלפל לבן טחון

בין 6 ל-7 כוסות מים

1 כוס עדשים אדומות 'מיה תעשיות מזון'

3/4 עד 1/2 כוסות אורז פרסי 'מיה תעשיות מזון'

 

אופן הכנה

מחממים שמן בסיר רחב וגדול. מוסיפים את הבצל החתוך ומטגנים אותו עד גוון חום זהבהב. מוסיפים את העגבניות, רסק העגבניות, המלח והתבלינים ומבשלים כ-5 דקות. לאחר הבישול, ממלאים את הסיר במים עד מחצית גובהו. שוטפים היטב את העדשים ומוסיפים לסיר. מכסים ומביאים לרתיחה. מערבבים וממשיכים לבשל עוד 20 דקות. מוסיפים את האורז, בוחשים ומוסיפים כ-3/4 כוס מים. מכסים ומבשלים במשך 25-20 דקות, עד שהאורז רך ותפוח.

מרק עגבניות ועדשים
צילום: יסמין ואריה

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל joffe.dana@gmail.com

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם:

פילה מוסר. צילום: שרית גופן

פילה מוסר על מצע פירה