דף הבית / מתכונים / מרק כתומים

מרק כתומים

אחד המרקים הכי בריאים שיש, והיתרון הגדול שלו: הוא קל במיוחד להכנה


  יש לכם תלונה דחופה או משהו שחשוב לטפל בו? פנו למייל האדום של "גל גפן" Joffe.dana@gmail.com


 

מצרכים:

2 כרישות רחוצות וחתוכות

2 בטטות קלופות וחתוכות

חתיכת דלעת קלופה וחתוכה כ 400 גר'

1 דלורית קלופה וחתוכה

6 גזרים קלופים וחתוכים

1 כוס יין לבן

6 כוסות מים

3 שרוולי ציר עוף מרוכז או 3 כפות אבקת ציר בטעם עוף

1 כף ג'ינג'ר קלוף וחתוך

4 שיני שום

1 כפית גרגרי כוסברה

1/2 כף עד כף מחית צ'יפוטלה – לאוהבי החריפות (לא לוותר על 1/2 כף כי זה מעניק למרק גם טעם מעושן)

1 קופסא חלב קוקוס

 

אופן ההכנה:

מטגנים  את הכרישה ומוסיפים את הירקות (בטטות, דלעת, דלורית, גזר).

לאחר ערבוב במשך 2 דקות, מוסיפים שום וג'ינג'ר. יוצקים יין לבן, מים, ציר ותבלינים, ומבשלים עד התרככות. מוסיפים חלב קוקוס כששמים לב שהירקות מתחילים להתרכך, מביאים לרתיחה. מכבים.

טוחנים בבלנדר מוט, טועמים ומתקנים טעמים.

מרק כתומים
צילום: רועי שר

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל joffe.dana@gmail.com

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם:

פילה מוסר. צילום: שרית גופן

פילה מוסר על מצע פירה