דף הבית / מתכונים / מרק כתומים

מרק כתומים

אחד המרקים הכי בריאים שיש, והיתרון הגדול שלו: הוא קל במיוחד להכנה

 

מצרכים:

2 כרישות רחוצות וחתוכות

2 בטטות קלופות וחתוכות

חתיכת דלעת קלופה וחתוכה כ 400 גר'

1 דלורית קלופה וחתוכה

6 גזרים קלופים וחתוכים

1 כוס יין לבן

6 כוסות מים

3 שרוולי ציר עוף מרוכז או 3 כפות אבקת ציר בטעם עוף

1 כף ג'ינג'ר קלוף וחתוך

4 שיני שום

1 כפית גרגרי כוסברה

1/2 כף עד כף מחית צ'יפוטלה – לאוהבי החריפות (לא לוותר על 1/2 כף כי זה מעניק למרק גם טעם מעושן)

1 קופסא חלב קוקוס

 

אופן ההכנה:

מטגנים  את הכרישה ומוסיפים את הירקות (בטטות, דלעת, דלורית, גזר).

לאחר ערבוב במשך 2 דקות, מוסיפים שום וג'ינג'ר. יוצקים יין לבן, מים, ציר ותבלינים, ומבשלים עד התרככות. מוסיפים חלב קוקוס כששמים לב שהירקות מתחילים להתרכך, מביאים לרתיחה. מכבים.

טוחנים בבלנדר מוט, טועמים ומתקנים טעמים.

מרק כתומים
צילום: רועי שר

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם:

האפי פודי

סוכרתיים? פודי אתר המתכונים הגדול בישראל בשבילכם

תפריט נגישות