דף הבית / מתכונים / מאפה עגבניות שרי וגבינות

מאפה עגבניות שרי וגבינות

מצרכים:


  יש לכם תלונה דחופה או משהו שחשוב לטפל בו? פנו למייל האדום של "גל גפן" Joffe.dana@gmail.com


בצק:

1 בצק פריך מלוח 450 גר' מסדרת הבצקים של זוגלובק מיקי שמו

מופשר לפי ההוראות יצרן על גבי האריזה

 

מלית:

100 גרם גבינת ריקוטה

100 גרם גבינה בולגרית

2-1 שיני שום, כתושות

15-12 עגבניות שרי חצויות

שמן זית לשימון

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

1 ביצה, טרופה להברשה

 

להגשה:

עלי זעתר/ אורגנו טריים

גבינת פרמזן מגורדת

 

אופן ההכנה:

קורצים עיגולים בקוטר 20 ס"מ (טיפ: אם אין רינג, אפשר לסמן עם צלחת ולחתוך עם גלגלת פיצה לעיגול מסביב לצלחת).

בקערית מערבבים גבינת ריקוטה, בולגרית, שום, מלח ופלפל. טועמים ומתקנים תיבול.

מורחים במרכז כל בצק את תערובת הגבינות (משאירים שוליים לקיפול),

בקערה שמים עגבניות שרי ומפזרים מעליהן מעט שמן זית, מלח ופלפל.

מניחים בצפיפות את העגבניות המתובלות מעל תערובת הגבינות.

מקפלים את שולי הבצק על המלית, כך שיכסה רק חלק ממנה ומרכזה יישאר חשוף.

מברישים בביצה את מעטפת הבצק.

אופים 40-45 דק' עד שהבצק יזהיב. מוצאים מהתנור מצננים מעט ומפזרים עלים טריים וגבינת פרמזן ומגישים.

מאפה עגבניות שרי
צילום: אוהד רומנו עבור זוגלובק

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל joffe.dana@gmail.com

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם:

פילה מוסר. צילום: שרית גופן

פילה מוסר על מצע פירה