חגיגה משותפת
שף נשאת עבאס, שנחשב לחלוצי המטבח הערבי המודרני בישראל, פתח לאחרונה את המסעדה "ארמון סהרה". אנחנו נסענו עד אליה וראינו שוב יהודים וערבים מבלים ביחד
- כ"ב סיון התשפ"א
שבוע וקצת אחרי הפסקת האש והרוחות נרגעות. בחדשות מראים מדי פעם כתבות על כך שהמסעדות הערביות נשארו נטולות לקוחות יהודים ואני והקרניבור מחליטים שזה בדיוק הזמן לדו קיום ולנסיעה לאחת המסעדות המסקרנות החדשות של התקופה האחרונה- מסעדת "ארמון סהרה" שנמצאת בעמק יזרעאל בכניסה לכפר נין. זו המסעדה של השף נשאת עבאס שהכיר את המטבח הערבי המודרני לקהל הישראלי במסעדת "אל באבור" המפורסמת בוואדי ערה. "ארמון סהרה" קמה במבנה המיוחד בו הייתה במשך שנים מסעדת "סהרה", בבעלות אחרת. לפני כ-5 שנים נסגרה סהרה ומאז המבנה עמד ריק. נשאת לקח על עצמו את שיקום המבנה וחידושו בשנה האחרונה ובאפריל אחרי דחיות בעקבות הקורונה, המסעדה נפתחה. נשאת דאג שיהיו לו במקום: מעשנה, זארב (3 בורות בישול), טאבון אבן רחב ידיים ומתקן צלייה מיוחד שמסתובב בעזרת טחנת מים. ביום שישי בשעות בין ערביים הדרך עוברת במהירות ובנעימים. הנופים מקסימים ואנחנו מגיעים למסעדה מהר משחשבנו. החנייה עמוסת מכוניות בעיקר בגלל מסיבת אירוסין שמתקיימת בחלק הפנימי של המקום, אנחנו ועוד אורחים שאינם קשורים לזוג המאושר, מובלים למרפסת הענקית והנעימה. למרבה הפלא, היא מפוצצת דווקא בסועדים יהודים שממלאים שולחנות. את מסיבת האירוסין כמעט ולא מרגישים. קסטת אבטיח "מתחילים להרגיש חזרה לשגרה" אומר עבאס "בתקופת המבצע לא היה כאן נפש, לאף אחד לא היה מצב רוח, ועכשיו אנשים חוזרים ויש הזמנות. אין כיף גדול מזה". מאחר והגענו בשביל האוכל התיישבנו והזמנו: סלט ערבי, סלט טאבולה וסלט פאטוש (כל אחד 25 ₪), וגם סלט אלחכורה: בזליקום, נענע פטרוזליה, גרעיני חמניות ודלעת מתובל בלימון ושמן זית (25 ₪) כל הסלטים היו טריים, טעימים, נדיבים ומעולים, בעיקר אהבנו את סלט האלחכורה וסלט הטאבולה. יחד איתם הגיעו: קוסא באלאבן: קישואים על האש עם יוגורט כבשים נענע ושום (15 ₪), מאשוויה חציל: חציל על האש, עגבניות, בצל ושום (15 ₪) וכמובן עלי גפן, קישוא וחציל ממולא (35 ₪), כל המנות היו נדיבות פלוס, עלי הגפן היו קטנטנים וטעימים להפליא, כך גם הקישוא הממולא על מצע של יוגורט והוגש חמים. לעיקריות הקרניבור לקח (כמובן) צלעות טלה בלדי על מצע של פריקה (120 ₪) ואני בחרתי בשרימפס מבושל עם רוטב שום לימון (90 ₪). מנת הצלעות הוגשה בפרזנטציה מרשימה על מגש עץ ארוך ויפה, שהקרניבור לא יכול היה לבקש מנה טובה ויפה יותר, ואני נהניתי מהשרימפס שהייתה מנה לא פחות מרשימה מהצלעות. למרות שהודענו שאין כבר מקום לקינוח, זה לא עזר וקיבלנו את אחת המנות המדוברות של החודשים האחרונים: שיפוד כנאפה על גחלים וקסטה אבטיח ממולא בגבינה (30 ₪),
צילום: שיפוד כנאפה. צילום: שני בריל
שיפוד כנאפה. צילום: שני בריל שתי המנות היו כ"כ מיוחדות וטעימות ששמחנו שפשוט פתחנו כפתור במכנסיים כדי לעשות עוד טיפה מקום. הכנאפה הטעימה קיבלה ניחוח וארומה של גחלים מהצלייה הייחודית, וקסטת האבטיח זה ווראציה מודרנית ומתוקה על אבטיח ובולגרית כאשר את הבולגרית מחליפה גבינה במרקם שמנת עדין. וואו! שורה תחתונה: באנו בשביל הדו קיום, נשארנו ונחזור בשביל האוכל המעולה. מסעדת ארמון סהרה, בכניסה לכפר נין, עמק יזראל ראשון עד שבת, 11:00-23:00, 04-6935101