דף הבית / כללי / עוגיות ט"ו בשבט

עוגיות ט"ו בשבט

חטיף אנרגיה אמיתי – עוגיות דקיקות מלאות פירות יבשים, שנמצאות תמיד לצדי במכונית. את העוגיות האלו אנחנו אופים פעמיים – פעם ראשונה כעוגה בתנית אינגליש. ושנייה אחרי פריסה. חשוב לייבש אותן היטב.

 

מצרכים  לכ- 120 עוגיות:

100 גרם תאנים מיובשות, חתוכות לשמיניות

150 גרם משמשים מיובשים, חתוכים לרבעים

100 גרם חמוציות טבעיות ללא תוספת סוכר

100 גרם אגוזי לוז

200 גרם אגוזי מלך שבורים

100 גרם אגוזי פקאן חצויים

1 כוס (כ-140 גרם) קמח כוסמין

1/2 כפית אבקת אפייה

3/4 כוס (180 גרם) סוכר חום כהה

2 ביצים גדולות

 

אופן ההכנה:

מחממים את התנור ל-160 מעלות. משמנים 2 תבניות אינגליש קייק (באורך 30 ס"מ) ומרפדים אותן בנייר אפייה.

בקערה גדולה מערבבים את התאנים, המשמשים, החמוציות, האגוזים, הקמח ואבקת האפייה.

בקערה שנייה טורפים ידנית את הסוכר והביצים רק עד שהסוכר נמס (לא להקציף). מוסיפים את תערובת הפירות ומערבבים. מעבירים את התערובת לתבניות, דוחסים היטב בעזרת קלף ומיישרים את פני העוגה.

אופים כ-30 דקות, עד שהעוגות משחימות בחלקן העליון. מצננים, מוציאים מהתבניות, עוטפים בניילון נצמד ומקפיאים את העוגה לשעתיים או יותר.

פורסים את העוגה הקפואה בסכין מסור חדה וגדולה (סכין לחם) לפרוסות בעובי 4 מ"מ (סוד הקסם שלהן הוא הדקיקות, אל תפרסו עבה מדי). מניחים את הפרוסות על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

מחממים תנור ל-160 מעלות ואופים כ-4 דקות. הופכים ואופים 4 דקות נוספות.

מצננים ושומרים בכלי אטום.

עוגיות ט"ו בשבט
צילום: שרית גופן

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם:

קרדיט: pixabay

מאז ועד היום: טבעות אירוסין ונישואין

תפריט נגישות