לפעמים לא חייבים להתרכז רק בפירות יבשים בט"ו בשבט, גם פירות ההדר מתאימים לציין את החג, במיוחד שריכוז הוויטמינים הגבוה שבהם הוא רק סיבה אחת מיני רבות לשלב אותם בכמה שיותר מנות. קבלו מתכון שמצד אחד מתאים לחג, מצד שני יכניס הרבה צבע ושמחת חיים לסוף הארוחה.
מצרכים
200 גרם סוכר
2 כפות קורנפלור
2 ביצים
2 תפוזים
2 אשכוליות אדומות
2 דפי ג'לטין
100 מ"ל קצפת
לקישוט:
פטל טרי (אפשר קפוא)
זרדי רוזמרין
אופן ההכנה:
ממיסים את הג'לטין בקערה עם מים קרים.
מגרדים את קליפתו של אחד התפוזים וסוחטים את התפוזים והאשכוליות, לתוך סיר.
מוסיפים לסיר שני חלמונים, חצי מכמות הסוכר ואת הקורנפלור. מערבבים היטב, ורק לאחר מכן מדליקים את האש.
ממשיכים לערבב עד שהתערובת נהיית סמיכה, אך שימו לב שהיא לא תרתח. עם היווצרות הבועות הראשונות, מסירים מהאש, מוסיפים את הג'לטין ואוטמים בניילון נצמד.
כאשר התערובת מתקררת, מקציפים בקערה נפרדת את החלבונים עם שאר הסוכר עד לקבלת קצף רך אך יציב, ומקפלים פנימה את התערובת בעדינות.
את התערובת שנוצרה, יוצקים לתוך כוסות זכוכית, ומכניסים למקרר לשלוש שעות לכל הפחות. עדיף להשאיר אותם להתקרר לילה שלם.
לסיום, מקשטים את המוס עם כף קצפת, פטל וזרדי רוזמרין.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]