n
דף הבית / ראשון-לציון / חדשות ראשון-לציון / אז מה נבשל לשישי ושבת?

אז מה נבשל לשישי ושבת?

מדור חדש ב"גל גפן ראשון לציון , מתכונים קלים לארוחת שישי ושבת מתושבי העיר - אוהד אוזן ראש מטה ימינה ראשון לציון וחבר מועצת העיר לשעבר משתף במתכון מנצח לארוחת שישי מסורתית וקלה להכנה.

אוהד ורבקי  אוזן
רבקה אוזן, מצלמת קסם בקליק: צילום

מדור חדש יוצא לדרך ב"גל גפן ראשון לציון" מתכונים קלים להכנה לארוחת שישי ושבת מתושבי העיר, אוהד אוזן ראש מטה ימינה ראשון לציון וחבר מועצת העיר לשעבר משתף במתכון מנצח לארוחת שישי מסורתית וקלה להכנה.

"על מלאכת הבישולים אני "תופס פיקוד" וזה מתחיל בקניות של יום חמישי" מספר אוזן
"אני מאוד מחובר למטבח ואוהב להכין את המאכלים המיוחדים בעיקר בסופי השבוע וכמעט לכל אחד במשפחה יש את המנה המועדפת שלו וכך יוצא שבשבת מתבשלים מספר לא מבוטל של תבשילים .
מעת לעת… רבקי אשתי היקרה מכינה לכולם את העוף המיוחד שלה (תבשיל סופריטו נדיר) ולמרות שהיא עצמה צמחונית ולא טועמת, זה התבשיל הכי טעים ומנחם שיש.

אוהד בחר לשתף אותנו בשבלולי פריקסה (סרטון מצורף בלינק) ודג פילה מושט לשבת

למה בחרת במתכון הזה? 

אני מאוד מחובר למטבח המסורתי מבית אמא (ז"ל) ומכין את האוכל המסורתי בשבתות ותמיד בחגים. אני אוהב לפעמים לתת נגיעה מודרנית למאכלים ולהתחבר לטעמים של זמננו.
אמא השאירה לנו אוצר יקר עם מתכונים מקוריים ומפורטים ובחגים יש במשפחה תחרות מי הכי קרוב למקור. אמא (ז"ל) תמיד מנצחת 

בחרתי הפעם לתת לפריקסה המוכר שלנו גרסה מודרנית קלה להכנה וטעימה במיוחד ולא לשכוח להגיש שבלול פריקסה , יחד עם מנת הדג ברוטב – שילוב מנצח

 

המתכון:

שבלולי פריקסה (סרטון מצורף)

מצרכים:
בצק עלים איכותי מופשר
1 קופסאת טונה
2 תפ"א מבושלים מעוכים לפירה ומתובלים ב מלח פלפל בצל מטוגן וכוסברה
כף אריסה

אופן ההכנה:
פורסים יחידה של 50*30 ס"מ מבצק העלים מרדדים קלות מניחים בטור אחד ליד השני ומגלגלים
פורסים פרוסות בעובי 2 סמ לשבלולים
מניחים עם הפנים למעלה על נייר אפיה
מורחים בביצה (אפשר להוסיף שומשום)
אופים בתנור 200 מעלות כ 20 דק'

 

דג פילה מושט לשבת

מצרכים:
6 יחידות פילה מושט טרי נקי מעצמות
*רצוי להשרות במעט מלח ולימון חצי שעה לפני הבישול (במיוחד לדג קפוא שהופשר)
1 פלפל חריף ירוק חתוך לעיגולים
1 פלפל גמבה יפה וגדולה חתוכה ל 8
תפ"א גדול פרוס לפרוסות 1 סמ
8 שיני שום (4 פרוסים 4 קצוצים)
1 עגבניה בשלה חתוכה לרבעים
כוס חומוס מבושל
זר כוסברה קצוץ
חצי כוס שמן קנולה
כפית לא גדושה מלח
2 כפות פפריקה מתוקה
חצי כפית פפריקה חריפה
חצי כפית פלפל שחור
פלפל יבש שאטה או מתוק
מיץ מחצי לימון

 

אוהד 1 אוהד 2 אוהד

 

אופן ההכנה:

מטגנים ברבע כוס שמן בסיר רחב וגדול את כל הירקות (להשתמש רק בחצי זר כוסברה וחצי לשמור לסוף)

לאחר כ-5 דקות וריכוך הירקות מסדרים יפה את הסיר כך שתפוחי האדמה יהיו בתחתית הסיר. מניחים את חתיכות הדג (לאחר שטיפה במלח) על הירקות.

בקערה נפרדת שופכים את רבע כוס השמן הנותר ושאר התבלינים מערבבים היטב. מוסיפים לקערה כוס מים. יוצקים לסיר באופן שיכסה את כל הדגים ברוטב. במידת הצורך מוסיפים מים עד גובה הדג אך לא יותר מדי.

מרתיחים. מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה.

10 דקות לפני גמר הבישול לפזר את הכוסברה הקצוצה ששמרתם.

 

שבת שלום ובתיאבון .

 

 

 

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם:

עציצים

ראשון לציון:מכת גניבת עציצי נוי ברחבי העיר

תפריט נגישות