דף הבית / מתכונים / מרק כתום

מרק כתום

הכי קל והכי מחמם בימי החורף הקרים


  יש לכם תלונה דחופה או משהו שחשוב לטפל בו? פנו למייל האדום של "גל גפן" Joffe.dana@gmail.com


מצרכים:

2  בצלים בינוניים

4 גזרים

3 בטטות

חתיכת דלעת / דלורית (אופציונלי)

 

אופן ההכנה:

קוצצים את  2 הבצלים, ומטגנים עד להזהבה.

חותכים את ארבעת הגזרים לעגולים גסים ומוסיפים לסיר.

חותכים לריבועים את הבטטות ומוסיפים אותן לסיר.

אפשר גם להוסיף חתיכה של דלעת/ דלורית, וגם אותה לחתוך לחתיכות קטנות ולהוסיף לסיר.

מטגנים את כל הרכיבים יחד עם הבצל במשך מספר דקות.

לאחר מכן, שופכים על התערובת מים עד לכיסוי מוחלט ומביאים לרתיחה.

לאחר רתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עד להתרככות הירקות.

מתבלים במלח, פלפל ובאבקת מרק (לא חובה). טועמים שוב ומתקנים טעמים.

לאחר שהמרק והירקות התבשלו, ממתינים עד שהמרק יתקרר מעט, ולאחר מכן טוחנים בבלנדר ידני עד למרקם קטיפתי.

מומלץ להגיש לצד המרק פניני קרקר דגנים בטעם אהוב.

מרק כתום באדיבות חברת כרמית
צילום: נימרוד גנישר

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל joffe.dana@gmail.com

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם:

בורקס. אילוסטרציה.

בורקס המן במילוי טונה