מיזם מיוחד של עזר מציון חיבר בין תלמידות כיתה ה' לנשים בנות הגיל השלישי
מיזם מיוחד של אגף הסיעוד של עמותת עזר מציון- שיתוף פעולה ייחודי בין בית הספר "דביר" בחולון לבין קבוצת נשים שמלוות ע"י אגף הסיעוד בעמותה.
- מערכת האתר
- ד' אב התשפ"ה

פרויקט יוצא דופן של עמותת עזר מציון שהתקיים השנה בחולון הפגיש בין עולמות רחוקים לכאורה – תלמידות כיתה ה' מבית הספר היסודי "דביר", לבין נשים שמלוות ע"י אגף הסיעוד של עזר מציון.
הפרויקט, שיזמה והובילה הסטודנטית ציפי פופר במסגרת לימודיה בהובלת סניף חולון של אגף הסיעוד בעמותה, כלל סדרת מפגשים בין הדור הצעיר לותיק, במטרה להעמיק את תחושת השייכות, להעביר סיפורי חיים ולהעניק תחושת ערך הדדית ומשמעות.

המפגשים התקיימו סביב נושאים של תקומה והעצמה אישית, וכללו פעילויות חווייתיות של שירה, משחק, שיח פתוח וראיונות אישיים שערכו התלמידות עם הנשים. בסיומו של התהליך בהובלת המורה אורלית נפתלי הפיקו הבנות ספרונים מרגשים עם סיפוריהן של הנשים, בתוספת תמונות של "יד ביד" – כף יד של כל ילדה לצד כף ידה של האישה שאיתה התחברה.
אחד השיאים של הפרויקט התרחש לפני מספר ימים עם פתיחת תערוכה חגיגית בבית הספר שהציגה את הקשרים המרגשים שנרקמו ואת הספרונים שיצרו התלמידות. הערב הסתיים בהצגת תוצרים עם קהילת בית הספר, הורים ואורחים.
הקשרים היו משמעותיים עד כדי שאחת הנשים אף ביקשה להמשיך להתנדב בבית הספר באופן קבוע גם לאחר סיום הפרויקט – וכיום היא מגיעה לסייע לתלמידות מדי שבוע.
צוותי החינוך והמשתתפים מדווחים על חוויה יוצאת דופן, עם תגובות נלהבות הן מהתלמידות והן מהנשים, שציינו עד כמה ציפו למפגשים, התרגשו מהקשר האישי, והשקיעו מחשבה רבה במה לשתף, מה להביא ומה להעניק – כולל מתנות אישיות שהכינו במיוחד לבנות. המיזם הוא חלק ממיזם חברתי שנתי שהתקיים בבית הספר במסגרת למידה חקרנית.
