שבוע החלל צוין בחולון בחגיגה גדולה
עמותת SpaceIL והתעשייה האווירית לישראל - IAI שיתפו פעולה בפעם השלישית במסגרת אירועי "מיורי לבראשית", שהתקיים במהלך השבוע שעבר בחולון
- מערכת האתר
- כ"ג אייר התשפ"ה

ליל יורי נחגג בכל העולם כמחווה ליורי גגארין, האדם הראשון בהיסטוריה אשר הגיע לחלל לפני 63 שנים, ב-12 באפריל 1961. כמה עשרות שנים קדימה, בשנת 2019 בסמוך לתאריך זה, ב-11 באפריל 2019, הגיעה לירח החללית הישראלית הראשונה, בראשית, של עמותת SpaceIL, אשר פותחה במשותף עם התעשייה האווירית לישראל.
לרגל שני אירועים פורצי דרך אלה, מדי שנה, עמותת SpaceIL והתעשייה האווירית, מקיימות את אירועי "מיורי לבראשית" במסגרתם נערכים הרצאות, פעילויות וסדנאות חלל ברחבי הארץ להנגשת תחום החלל באופן חווייתי.
החגיגות יצאו לדרך השנה עם אירוע מרגש במיוחד לילדי בית החולים שניידר, שבו הביאו את עולם החלל עד לילדים גם למבקרים וגם למאושפזים.
בשבוע שעבר, עובדי ומתנדבי SpaceIL והתעשייה האווירית העבירו הרצאות בבתי ספר ברחבי הארץ, ובנוסף השתתפו ב-14/5 ביום "Space Story" המתקיים במרכזי חלל ומצפים ומנגיש את סיפור החלל הישראלי לקהל הרחב. ביניהם נערך גם במרכז הטכנולוגי בית רותר שבחולון.
במסגרת ההרצאות, נחשפו התלמידים להישגים ההיסטוריים אשר התרחשו בתחום החלל - מהאדם הראשון שיצא מגבולות כדור הארץ דרך החללית הישראלית הראשונה שהגיעה לירח ועד לתעשיית החלל בישראל.
SpaceIL הינה עמותה ללא מטרות רווח הפועלת ליצירת השראה בקרב הדור הבא של מדענים, מהנדסים וחולמים על ידי ביצוע מיזמים פורצי דרך בחלל העמוק.
באפריל 2019 SpaceIL שגרה את בראשית1, החללית הישראלית והפרטית הראשונה בעולם שהגיעה לירח ומיצבה את ישראל בתור המדינה הרביעית שהעזה לבצע נחיתה על הירח והשביעית שאי פעם נלכדה ע"י הירח. SpaceIL עובדת בשיתוף פעולה עם התעשיה האווירית על משימת "בראשית2" ושיגור החללית החדשה מתוכנן לשנת 2027.
התעשייה האווירית (IAI) הינה בית החלל של ישראל ומובילה עולמית בחדשנות טכנולוגית בתחומי החלל, האוויר, הים, היבשה, הסייבר והלוחמה בספקטרום. מדינת ישראל שייכת לקבוצה מצומצמת של מדינות בעלות יכולות פיתוח, ייצור ושיגור לוויינים לחלל. הישג זה מתאפשר הודות לפיתוחים הטכנולוגיים המבטאים את התעוזה והחשיבה היצירתית של ההון האנושי בתעשייה האווירית לאורך השנים