איציק מור ז"ל מוותיקי העיר אילת וממקימי מרכז מור - המרכז המסחרי הפרטי הראשון בעיר, הלך לעולמו
איציק מור ז"ל, מוותיקי העיר אילת ואחד מעמודי התווך בקהילה האילתית, הלך לעולמו בסוף השבוע האחרון. בין מפעליו הבולטים, הקמת מרכז מור המרכז המסחרי הפרטי הראשון בעיר, פתיחת חנות מוסיקה שחשפה את ילדי אילת לנפלאות הנגינה וגם סיוע בקליטת הקהילה האתיופית בעיר.
- מערכת האתר
- כ"ב אייר התשפ"ה

ההיכרות הראשונה של איציק עם אילת היתה בשנת 1959 כאשר העיר החלה רק להיבנות. כבר אז הכריז איציק כבחור צעיר ונמרץ, שכאן יגדל את ילדיו. ואכן, בשנת 1970 חזר לאילת ועם הזמן התעצמה מחויבותו לשגשוגה של העיר, בה גידל לימים את ששת ילדיו, שהיו ונשארו מחוברים לעיר. לצדו עמדה לאורך כל הדרך רעייתו האהובה, סופי, שהייתה לא רק שותפה לחיים אלא גם שותפה לדרך. היא לימדה בבית הספר למוסיקה, חינכה באהבה ובהשקעה דורות של תלמידים. ובנאמנות יוצאת דופן, ליוותה את איציק בכל שלב עד יומו האחרון.
בין מפעליו הבולטים בעיר – הקמת מרכז מור, המרכז המסחרי הפרטי הראשון בעיר ופתיחת "גן המוסיקה" - חנות מוסיקה ייחודית שהפכה למוקד עליה לרגל עבור דורות של ילדים ונוער. מאות ואלפי ילדים למדו שם אורגן, גיטרה, ריקוד ואומנויות נוספות – מתוך אמונה עמוקה של איציק בכוחה של התרבות והחינוך. בנוסף פעל איציק גם לקידום אזור הסחר החופשי בעיר, ואף הקים מפעל אלקטרוניקה, מתוך מטרה לייצר תעסוקה וחדשנות מקומית. בנוסף, במהלך מבצע משה, שהביא לישראל את יהודי אתיופיה, היה איציק מעורב באופן פעיל בקליטתם ושילובם בעיר אילת. ברוח ערכיו של שוויון, אחווה וציונות, פעל לפתוח עבורם הזדמנויות, לסייע בדיור, בתעסוקה ובחינוך – ולעודד קהילה מחבקת ומכילה.
ילדיו שהיו ראשית מפעל חייו סיפרו על החותם העמוק שהשאיר בעיר אילת – חותם של יצירה, חזון, ואהבה אין קץ למקום. "אילת הייתה עבורו לא רק מקום מגורים – אלא ייעוד. הוא ראה את הפוטנציאל הגלום בעיר, האמין בה, ופעל ללא לאות כדי לטפח ולהעצים אותה. גם כשהוא ומשפחתו עזבו את העיר, לבו נותר תמיד באילת ובזכות פועלו אילת התפתחה העיר ושגשגה".
ראש העירייה – אלי לנקרי ספד לו ואמר: "איציק ז"ל היה מאבני היסוד של העיר שלנו - יזם ואיש חזון, שפעל בנחישות, באמונה עמוקה, ובעיקר מתוך אהבה גדולה לאילת. על הערכים של אהבת העיר הוא גידל גם את ילדיו. אילת נפרדת בצער, בהוקרה ובהכרת תודה מאדם יקר, שחותמו טבוע בלב העיר ויישאר בה לעד".