X

העיר אילת מקדמת שילוב תעשיות מתקדמות וביטחוניות

העיר אילת המקדמת את תחום החקלאות הימית והאנרגיות המתחדשות מקדמת גם תעשיות מתקדמות וביטחוניות. כחלק מפעולות שמקדם ראש העירייה – אלי לנקרי לגיוון והרחבת מקורות התעסוקה תקדם העירייה

העיר אילת מקדמת שילוב תעשיות מתקדמות וביטחוניות
צילום: כ

בדיון שהתקיים כהמשך לביקור של שר הכלכלה והתעשייה – ניר ברקת בעיר אילת, הציג ראש העירייה - אלי לנקרי בפני מנכ"ל המשרד את ההזדמנויות והאתגרים של אילת ביניהם אתגרי הבריאות, התחבורה והתעסוקה לצד ההזדמנויות האדירות של העיר בתחומי חקלאות ימית ואנרגיות מתחדשות. עוד הציג ראש העירייה את תנופת הפיתוח האדירה כולל בניית 1,800 חדרי מלון חדשים ועוד 2,000 לקראת שיווק סביב הלגונה. לצד זאת הדגיש את החשיבות בקידום תעשיות נוספות כחלק מגיוון והרחבה של מקורות התעסוקה בעיר.

המנכ"ל ציין את החשיבות שרואה שר הכלכלה והתעשייה בעיר אילת כעוגן אסטרטגי לכלכלת ישראל והדגיש, כי המשרד ימשיך לתמוך בפיתוחה של אילת, באמצעות קידום מיזמים כלכליים, תמיכה בעסקים קטנים ובינוניים, והרחבת תחומי התעסוקה בעיר. במסגרת זו סוכם על פעולה משותפת להקצאת מגרשים באזור התעשייה שחורת, שיוקצו לטובת תעשיות מתקדמות וביטחוניות. חלקם יוקצו בהקצאה של משרד הכלכלה בפטור ממכרז וחלקם יוקצו במכרז של רשות מקרקעי ישראל. כדי לעודד הקמת מפעלים יישאו העירייה ומשרד הכלכלה בהוצאות הפיתוח לצד סל מענקים והטבות. 

בנוסף קיבל המנכ"ל סקירה על מרכזי החדשנות שפועלים בעיר, האחד בתחום החקלאות הימית והשני בתחומי היי-טק ועל הפעילות המשותפת של האגף לפיתוח כלכלי וחדשנות בעירייה יחד עם המעוף אילת שמפעילה הסוכנות לעסקים קטנים ובינוניים במשרד הכלכלה כולל סיוע פרטני לעסקים, כלים ושירותים, מיזמים כלכליים ועוד. 

לאחר הדיון סיירו הצוותים באזור התעשייה שחורת שם עמדו מקרוב אחר התפתחות המקום והמגרשים שיוקצו לטובת התעשיות הביטחוניות וגם במרכז החדשנות סינוביישן.