X

קפיצה ליוון

השמים הולכים ונסגרים ועוד מדינות עוברות לרשימה האדומה. כך שמאחר וטיסה לא נראית באופק הקרוב ושבוע הבידוד שלנו הסתיים, החלטנו לקפוץ למסעדת 'סלון יווני' בתל אביב, שהתחדשה בתפריט חורף

  • י"א טבת התשפ"ב
סלון יווני. צילום: בועז לביא
אחרי שבוע של בידוד, אני והקרניבור החלטנו שיוצאים ולא משנה מה. גם הסופה שהשתוללה בחוץ לא עצרה אותנו מלהגיע למסעדת 'סלון יווני' שנמצאת במלון ווסט בצפון תל אביב. מאחר ובתל אביב עסקינן אז נתחיל מהחנייה- יש חניון בדיוק מול המלון. כרגיל, המחיר לא זול, אבל בכל זאת מדובר בעיר היקרה בעולם. מסעדת 'סלון יווני' בניצוחו של השף גיא פרץ נפתחה בדיוק לפני הקורונה אבל נסגרה בגלל כל הסגרים, היא החלה לעבוד באופן מלא לפני שלושה חודשים בשעות הערב, בימי שישי היא פתוחה גם בשעות הצהריים. פרץ מתמחה במטבח הים תיכוני ומטבח מרוקאי עילי. לקראת החורף הוא השיק תפריט חורף, ובמילותיו: "את התפריט בניתי תוך מחשבה על אוכל ביתי יווני, חם ומנחם, שעושה  כבוד לחומרי הגלם האיכותיים והטריים מיוון, והדגה הטרייה הישר מהים התיכון: גבינות מיוון, דגים טריים, זיתים יווניים, שמן זית איכותי, אוזו ועוד". המסעדה ממוקמת בקומת הקרקע והיא פנינת חמד אמיתית: צבעונית, שמחה ועם מרפסת רחבה שפתוחה בימים ופחות בלילות החורף, למרות שיש תיכנון לסגור אותה. כמו כן, מדי שבוע (ראשון, רביעי, חמישי ושישי) מתארחים במקום זמרים ונגנים יווניים מהארץ ומיוון.
סלון יווני. צילום: בועז לביאצילום: סלון יווני. צילום: בועז לביא
סלון יווני. צילום: בועז לביא     התפריט ענקי ואנחנו בחרנו מכל קטגוריה. כמובן שאי אפשר להתחיל בלי  פחמימה: בייגל שומשום יווני, ממרח סקורדלה, לב עגבניה וחמאת תבלינים (24 ₪) שהיה טעים, פריך והתחסל די מהר. במזטים לקחנו: צזיקי שמן זית, אורגנו מטוגן וסלילי מלפפון (34 ₪), פרוסות חציל בתחמיץ יווני, אגוזים מקורמלים ושום קונפי(32 ₪) וסלט ביצים יווני, בצל מטוגן, בצל ירוק ושמיר (32 ₪) שלושת המנות היו לא גדולות במיוחד אבל הספיקו לשנינו. המנה הבולטת בעינינו הייתה מנת החצילים שהייתה שילוב של חמצמצות וטיפה מתיקות שהשתלבו באופן נהדר עם חתיכות החציל הבשרניות.  בסלטים לקחנו סלט תרד טורקי, פלפל חריף, סומק, עגבניות, לימונים, צנוניות וגבינת עיזים (68 ₪) שהיה טעים מאוד אבל די סתמי. במאפים בחרנו:  מאפה פילאס, פטה ותרד טורקי, נגיעת טחינה גולמית סילאן ושקדים (66 ₪) שהיה חמים, פריך וטעים מאוד. בשלב זה אני הרמתי דגל לבן, אבל הקרניבור רצה גם לנסות מהעיקריות, ובהמלצת המלצרית המקסימה הוא לקח: חרב סופלקי דגים, קוביות מוסר ים וירקות גריל על פיתה יוונית (119 ₪) שהייתה מנה לא גדולה אבל מאוד טעימה עם חתיכות גדולות וצרובות של דג, תבשיל ירקות חם בצד ומתחת פיתה עברה וריחנית. בשלב זה החלו להגיע עוד ועד סועדים שמילאו שולחנות לקראת הופעתה של זמרת יווניה בשעה 21:00. רגע לפני ההופעה לקחנו לקינוח גלידת יוגורט יווני ברוטב הדרים ופירות יער (48 ₪) שהייתה מושלמת הן במרקם והן בטעם, והייתה קינוח מתאים וקליל לארוחה. סלון יווני, א'-ה' 18:00-24:00, ו' 12:00-16:00 מלון West תל אביב
מסעדות ובתי קפה אוכלים בחוץ תל אביב סלון יווני

art