X

שת"פ מנצח

דניאל ונדב מתוכנית הריאלטי MKR (המטבח המנצח), משתפים פעולה עם דן קיסריה ריזורט, שם הם פתחו ליד שפת הבריכה מסעדת פופ אפ תאלינדית. בימים אלה הצטרף גם בר חדש למקום "אימפריאל פאלמז", וזאת הייתה סיבה מעולה להגיע

  • כ"ה אלול התשפ"א
השפים נדב ודניאל. צילום: נדב ולר
אלה ימי סוף החופש הגדול בואכה חגי תשרי, ואני והקרניבור חיפשנו מקום מיוחד כדי להרים כוסית לכבוד השנה החדשה. לאחר לא מעט חיפושים ובירורים הגענו למסעדת הפופ אפ התאילנדית של השפים נדב ודניאל (מקום שלישי ב"מטבח המנצח") בדן קיסריה ריזורט, שנפתחה ביוני, ומאז זוכה לפירגונים מקיר לקיר. בימים אלה הוחלט על השקת בר חדש במקום, של קבוצת אימפריאל, ואם זו לא סיבה מעולה להגיע למקום, אני באמת לא יודעת סיבה טובה מהי. ביום רביעי בערב, מעט פקוק בדרך לקיסריה, אבל משהו באווירה, בנופים ובמצב הכללי של שנינו, משתנה ככל שמתקרבים ליעד. חנייה כמובן יש ובשפע, ואנחנו פוסעים לנו לתוך המלון היפהפה, המסעדה והבר ממוקמים על שפת הבריכה שבשעה 19:00 ריקה ממתרחצים. הלוקיישן מושלם לפופ אפ תאילנדי- המון צמחייה, רוח נעימה ריהוט גן מפנק וכמובן בר קיץ שדואג לקוקטיילים מושקעים ליושבים. דניאל המקסימה (בחודש שישי) מסתובבת בין הסועדים ועוצרת בין השולחנות לסלפי וסתם לספר על החיים אחרי הריאלטי (מסתבר שטובים, טובים מאוד). אנחנו פתחנו בשני קוקטיילים: פרוזה: יין הרי גליל רוזה, סירופ תותים ביתי ותותים מסוכרים, נגיעה של בלסמי לבן וגרידת ליים (48 ₪)  ובזיל סמש: ג'יין בומביי ספייר, לימון ובזיליקום חמצמץ (48 ₪). שניהם היו בדיוק מה שרצינו לפתיחת ערב באווירה אחרת- מרעננים ומתקתקים במידה מדוייקת.
האימפריאל פאלמז. צילום: בן יוסטר צילום: האימפריאל פאלמז. צילום: בן יוסטר
האימפריאל פאלמז. צילום: בן יוסטר     לאחר שנכנסנו לאווירה, התמקדנו בתפריט הלא גדול (4 ראשונות, שלוש ביניים, ושלוש עיקריות) ופתחנו עם סלט סום טאם: פפאיה ירוקה טרייה, לוביה, שרי, צ'ילי, רוטב דגים, ליים ובוטנים. לצד סטיקי רייס (42 ₪) ודג עם זיכרונות מתאילנד: סשימי אינטיאס, צ'ימיצ'ורי מנגו בוסר, סלרי, למון גראס, צ'ילי אדום, פינגר ליים וקשיו (48 ₪). בזמן ההזמנה שאלו אותנו אם אנחנו אוהבים חריף, כמובן שענינו כן! ביג מסטייק, יו'ז. הסלט הגיע והיה צבעוני ומזמין אבל חריף! ברמה שזלגו לי דמעות ולא מהתרגשות, הקרניבור שיש לו יכולות גדולות מאשר לי, טרף אותו מבלי למצמץ. הסשימי לא היה חריף והוא הרגיע לי את החך והיה עדין, מלא בירקות וטעים טעים. לביניים לקחנו: קציצות דגים בקארי אדום יבש (52 ₪) שהגיעו עם חסה, מקלות מנגו, נענע וצ'ילי. את הקציצות יש לעטוף בעלה חסה יחד עם המנגו והעלים ולאחר מכן לטבול ברוטב- מושלם! למנות עיקריות הזמנו: ספיישל פלה: דג שלם מטוגן עטוף בסלט תמרינדי מסורתי, מיקס בזיל, כוסברה, נענע, צ'ילי אדום, שאלוטס וקשיו מקורמל (118 ₪) ונאה יאנג: נתח בקר רך ועסיסי צרוב בשיטה מסורתית, המנה מוגשת לצד סטיקי רייס (98 ₪). גולת הכותרת הייתה הדג שהיה פשוט מעולה והגיע עם סלט סופר מרענן עם המון עשבי תבלין ולימון- מדהים. הבשר הגיע פרוס לפרוסות שלי היו מאוד טעימות, אבל הקרניבור אמר שטיפה מלוח לו. לקינוח לקחנו את הקינוח היחידי שמציעים- רייס פודינג תאילנדי (38 ₪) שהיה עמוס פירות, והיה סיום מדוייק לארוחה. שורה תחתונה: בשבילנו נדב ודניאל הם לגמרי הזוג המנצח. מלון דן קיסריה ריזורט, שדרות רוטשילד 1, קיסריה. להזמנת מקום: https://tbit.be/s3IAj  
מסעדות ובתי קפה אוכלים בחוץ מסעדה נדב ודניאל דן ריזורט

art