X

כשרה בתחנה

מסעדת רג'ינה בתחנה היא אחת המסעדות הכשרות המוכרות באזור. אנחנו אהבנו בעיקר את הראשונות והעיקריות וקצת פחות את הקינוח

  • כ"ג אייר התשפ"א
רג'ינה בתחנה. צילום: סטודיו רג''ינה בתחנה
בימים כבר חם ובלילות מתחמם, והמסעדות מנערות אבק והתפריטים מתחדשים עם בוא עונת היציאות והבילויים ועוד נטולי המסכות. את מתחם התחנה בתל אביב אני והקרניבור מכירים היטב ומחבבים, בעיקר בגלל מספר מסעדות אהובות הנמצאות במקום פלוס החנייה הצמודה והגדולה שתמיד אינה מלאה. שמחנו לחזור בשבוע שעבר, והפעם לבקר במסעדת 'רג'ינה בתחנה' הכשרה, שחזרה לפעילות מלאה (כל יום החל מהשעה 17:00, וביום שישי עד השעה 16:00) שמרעננת את התפריט עם מנות חדשות. במסעדה שלושה מתחמים: חדר פרטי המשרת עד 30 איש, גינה בה ניתן לארח עד 150 איש או מרפסת מקורה ובה ניתן לארח כ- 60 איש. כשהיינו במקום חגגו יום הולדת רבת משתתפים (מה שלא הפריע ולא פגם בשהות, הן מבחינת החוגגים והן מבחינת הרעש). בחרנו לשבת בחצר היפה, ובגלל שסברנו כי לילות תל אביב הם עכשיו כבר חמימים לא לקחנו עליונית וטעינו בגדול. ביקשנו שידליקו לנו את התנור מעל לשולחן שחימם בדיוק במידה ואף נתן טאץ' של וויב חו"לי. אחרי שהתמקמנו, פתחנו את הארוחה עם מנת חציל שרוף: על טחינה ביתית, סלסה עגבניות פיקנטית ועשבי תיבול (44 ₪), סלט עדשים שחורות (מנה חדשה)- עם גזר, בצל סגול, צנונית, פלפל חריף, עשבי תיבול, אגוזי מלך וחמוציות ברוטב ויניגרט הדרים (62 ₪) ופטה כבד עוף- ממרח כבד עוף, ריבת בצל וטוסטונים (48 ₪). מבחינתנו דווקא מנת הכבד הייתה גולת הכותרת של הראשונות. מנה גדולה למדי עם טעם מצויין של כבד עוף והרבה ריבת בצל ולחם טרי, ללא גינונים מיותרים. סלט העדשים השחורות היה עמוס פרודוקטים וכנראה יתאים יותר לליווי מנה עיקריות.
חציל שרוף. צילום: סטודיו רג'ינה בתחנהצילום: חציל שרוף. צילום: סטודיו רג'ינה בתחנה
חציל שרוף. צילום: סטודיו רג'ינה בתחנה
מנת הסלמון. חציל שרוף. צילום: סטודיו רג'ינה בתחנהצילום: מנת הסלמון. חציל שרוף. צילום: סטודיו רג'ינה בתחנה
מנת הסלמון. חציל שרוף. צילום: סטודיו רג'ינה בתחנה   לעיקריות הקרניבור בחר בהמלצת המלצר המקסים, תבשיל אסאדו (מנה חדשה): בצליה איטית ברוטב ציר בקר מתקתק מוגש בתוספת אורז צהוב, חמוציות ועשבי תיבול (108 ₪) ואני לקחתי פילה סלמון- צלוי עם אורז ושעועית ירוקה מוקפצת (98 ₪). שתי המנות היו נדיבות בגודלן והיה קשה לשנינו לסיים אותן. הדג שלי היה צלוי ומתובל היטב ואהבתי מאוד את השעועית למרות שאולי היה אפשר טיפה להפחית בשמן, הקרניבור אהב את התבשיל שלו ואמר שזה מרגיש שהוא יצא ממטבח של מאמא בשלנית.  לקינוח רצינו לקחת המלבי שאזל ולכן לקחנו סופלה שוקולד לצד גלידת וניל (42 ₪) שהיה כמובן קינוח פרווה ובעניינו הרבה פחות טעים ממה שהורגלנו במסעדות דומות וכשרות. מסעדת רג'ינה בתחנה, כשרות חב"ד מהדרין, מתחם התחנה http://www.reginarest.co.il/\
מסעדות ובתי קפה אוכלים בחוץ תל אביב מסעדה רג'ינה בתחנה

art