n
דף הבית / רחובות / חדשות רחובות / רחובות: הקיץ הגיע – כללי בטיחות של השירות הווטרינרי העירוני להתמודדות עם הופעת נחשים ומזיקים

רחובות: הקיץ הגיע – כללי בטיחות של השירות הווטרינרי העירוני להתמודדות עם הופעת נחשים ומזיקים

בימות הקיץ הישראלי כשמזג האוויר מתחמם ומתלהט הזוחלים המזיקים יוצאים מחוריהם. להלן מספר כללי זהירות והתנהגות על מנת למנוע מטרדים ופגיעה מזוחלים

דר׳ אבי צרפתי, הוטרינר העירוני רחובות
דר׳ אבי צרפתי, הוטרינר העירוני צילום: אלירן אביטל

אחת מתופעות הקיץ היא הופעתם של הזוחלים המזיקים כגון נחשים, עקרבים ונדלים. דר' אבי צרפתי, הווטרינר העירוני מרענן כמה כללי בטיחות שישמרו עלינו, וכיצד להגיב במקרה של פגיעה.

רוב רובם של הזוחלים הללו אינם מסוכנים לבני אדם ובדרך כלל נמנעים מלבוא במגע עימנו, ועל אחת כמה וכמה לתקוף אותנו. הצפע הוא הנחש הארסי היחיד באזורנו והוא תוקף כאשר הוא חש איום . לכן התרחקות מהמקום הינה כלל הבטיחות היעיל ביותר.
להלן מספר כללי זהירות והתנהגות על מנת למנוע מטרדים ופגיעה מזוחלים:
1) יש לשמור על גינות וחצרות הבתים נקיות מעשבים, גרוטאות ופסולת בניה ואזורי מחסה אפשריים לזוחלים.
2) מומלץ לשמור על קירות הבתים והחצרות חשופים וללא צמחיה מטפסת.
3) הימנעות משאריות מזון הגורמות להגעתם של מכרסמים אשר מהווים את מזונם העיקרי של הנחשים.
4) אין להיכנס לשטח השדות הלא מטופלים.
5) במקרה של היתקלות עם נחש אין לנסות ללכוד אותו, יש להתרחק מהמקום ולהתקשר למוקד העירוני 106.
כדאי לזכור שחיות המחמד ידועות בסקרנותן, ולכן בכל מקום של אפשרות למגע עם נחשים, יש לדאוג ולהשגיח כי הן לא ייפגעו מהכשה מסוכנת. עם זאת, חתולים ידועים כמונעים את קיומם של נחשים בשל ערנותם וזריזותם.

בכל מקרה של הכשה מנחש כלשהו יש לנקוט בצעדים הבאים:
בבני אדם:
1) להישאר בקרבת מקום מוצל ורגוע עד כמה שניתן, להימנע מפעילות ולנסות לקבע את הרגל או היד המוכשת.
2) להזעיק מד"א.
3) אין לנסות לתפוס את הנחש. תמונה שלו תספיק על מנת לזהות את סוג הנחש לטובת הטיפול העתידי.
4. אין לחתוך את אזור ההכשה ו/או למצוץ את הארס מהפצע.

בבעלי חיים:
1) אם בעל החיים שלכם הוכש על ידי נחש, ובמיוחד אם אזור ההכשה הינו הראש ובקרבת כלי דם מרכזיים יש לפנות אותו לטיפול רפואי וטרינרי מיידי. במידה ולא ראינו את ההכשה עצמה, ניתן להבחין בה על פי התנהגות החיה אשר תשדר חוסר מנוחה, תיילל מכאב ותקיא. מאוחר יותר ניתן יהיה להבחין בנפיחות משמעותית וכואבת באזור ההכשה.
2) ישנה חשיבות למהירות שבה ניתן הטיפול בהכשה – חוסר טיפול מיידי עלול להוביל למותה של חיית המחמד, לעיתים בשל חנק עקב התפתחות של בצקות באזור ההכשה (צוואר ופה).
3) אם הנחש מת כתוצאה מהמפגש יש להביאו למרפאה הווטרינרית המטפלת. אין לנסות ללכוד את הנחש המכיש, תמונה בטלפון תספיק על מנת לאתר את סוג הנחש ולהתאים את הטיפול הרפואי להכשה.

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם:

11 (4)

מאות השתתפו בהפנינג פסח במקווה ישראל

תפריט נגישות