n
דף הבית / אוכל / פחזניות טחינה וסילאן

פחזניות טחינה וסילאן

פחזניות טחינה וסילאן עם שברי פקאן מסוכר אחוה
צילום: נופר בוגנים

פחזניות עם טחינה וסילאן ושברי פאקנים מסוכרים, בהחלט משהו לפנטז עליו!  מתאים להגשה בבופה, כמנת פתיחה או כתוספת בארוחות חג

באדיבות חברת "אחוה" והשפית ג'קי אזולאי

 

מצרכים (לכ-20 פחזניות):

לבצק רבוך:

250 מ"ל מים (ניתן להמיר בחלב)

1 כפית סוכר

1 כפית מלח

125 גרם חמאה

1 כוס קמח

4 ביצים בגודל L

 

לקצפת:

1 חבילת שמנת

1 שקית פודינג וניל

לקראמבל:

2/3 כוס קמח

1/2 כוס סוכר חום

75 גרם חמאה

 

למילוי:

1 חבילת שערות חלוה

200 גרם פקאן מסוכר קצוץ

 

להגשה:

מעט אבקת סוכר

1/4 כוס טחינה גולמית "אחוה"

2 כפות סילאן

 

אופן ההכנה:

שמים את כל רכיבי הקראמבל יחד בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבבים עד לקבל עיסה אחידה. בעזרת מערוך מרדדים את הבצק בין 2 ניירות אפייה לעובי דק, ומכניסים להקפאה.

מכינים את הבצק הרבוך: מרתיחים בסיר את כל החומרים למעט הקמח והביצים. לאחר רתיחה, מוסיפים את הקמח לסיר ומערבבים היטב עד לקבלת בצק אחיד, חלק וללא גושים.

מעבירים את הבצק רבוך לקערת מיקסר עם וו גיטרה ומפעילים. פעולת הערבוב תקרר את הבצק. לאחר שהבצק התקרר מוסיפים את הביצים בהדרגה וממשיכים את פעולת הערבוב עד לקבלת מסה אחידה.

מעבירים את בצק הפחזניות לשק זילוף עם צנתר חלק רחב, ומזלפים את הפחזניות על גבי תבנית עם נייר אפייה.

מוציאים את הקראמבל מהמקפיא וקורצים ממנו עיגולים בגודל הפחזניות שזילפנו.

מניחים עיגול של קראמבל מעל כל פחזנית ואופים בחום של 170 מעלות במשך 40 דקות.

להכנת הקצפת: מקציפים את כל חומרי הקצפת במיקסר עם וו הקצפה ומעבירים לשק זילוף עם צנתר משונן.

כשהפחזניות מוכנות מקררים אותן היטב, ולאחר מכן חותכים את ראש הפחזנית ושומרים את מכסה הכיפה שחתכנו.

ממלאים את הפחזניות בשכבה של שערות חלוה ומעט פקאן מסוכר קצוץ. מזלפים שכבה של קצפת ומפזרים עוד מעט פקאן מסוכר קצוץ.

מכסים את הפחזנית המלאה בעזרת המכסה ובוזקים מעל טחינה גולמית, סילאן ואבקת סוכר בנדיבות.

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם:

11 (4)

מאות השתתפו בהפנינג פסח במקווה ישראל

תפריט נגישות