דף הבית / אוכל / רולדת דבש ופקאן

רולדת דבש ופקאן

במקום עוגת הדבש המסורתית, הקלאסית והמוכרת מציע 'רגע מתוק של עלית' ונטלי לוין מתכון לעוגת רולדת דבש ופקאן במילוי קרם שוקולד מוקצף במראה מרשים במיוחד.

מצרכים:
3 ביצים
קורט מלח
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
50 גרם (2 כפות) דבש
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
75 גרם (1/2 כוס) קמח
25 גרם (1/4 כוס) אגוזי פקאן טחונים
1/2 כפית אבקת אפייה
לקרם שוקולד:
250 מ"ל שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד מריר
125 מ"ל (1/2 מכל) שמנת מתוקה
לקישוט:
אגוזי פקאן שלמים
מעט אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1. רולדת דבש ופקאן: מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה משומן קלות.
2. בקערת מיקסר שמים ביצים, מלח, סוכר, דבש, וניל ומלח ומקציפים במהירות גבוהה במשך 5-6 דקות עד שמתקבלת קציפה אוורירית, תפוחה ובהירה.
3. מוסיפים קמח, פקאנים טחונים ואבקת אפייה ומקפלים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
4. יוצקים את התערובת לתוך התבנית ומיישרים את החלק העליון בעזרת פלטה או לקקן.
5. אופים את הרולדה במשך 8-10 דקות או עד שהיא מזהיבה, יציבה וקפיצית למגע.
6. הופכים את הרולדה החמה על גבי מגבת ומסירים את נייר האפייה.
7. מגלגלים את הרולדה בעודה חמה בתוך המגבת ומניחים לרולדה להצטנן בצורה זו בטמפרטורת החדר.
8. קרם שוקולד: קוצצים את השוקולד ושמים בקערה.
9. מוסיפים 250 מ"ל שמנת מתוקה וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי, עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
10. מצננים את תערובת השוקולד במקרר במשך 4-5 שעות או עד שהיא קרה לחלוטין.
11. מעבירים את קרם השוקולד לקערת מיקסר, מוסיפים את יתרת השמנת (125 מ"ל) ומקציפים יחד במהירות גבוהה עד שמתקבל קרם אחיד ויציב מאוד.
12. פותחים את הרולדה המגולגלת, יוצקים פנימה את הקרם (משאירים בערך כוס מהמילוי עבור קישוט הרולדה) ומיישרים.
13. מגלגלים את הרולדה ומניחים על גבי צלחת הגשה.
14. מעבירים את שארית הקרם לתוך שק זילוף עם צנתר משונן ומזלפים על גבי החלק העליון.
15. מקשטים בפאנים שלמים ובאבקת סוכר ומגישים.

 

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם:

קרדיט: pexels

הביס המתוק של היום

תפריט נגישות