דף הבית / אוכל / סלמון צלוי במעטפת סלק

סלמון צלוי במעטפת סלק

מתכון המשלב מגוון טעמים יחד הנרקמים למעטפת של חגיגה בפה
מצרכים ל־6 מנות:
1 פילה סלמון במשקל 1.5 ק"ג
2 כפות גדושות של חרדל
2 כפות דבש
2 כפות גדושות של שמיר קצוץ
2 סלקים מבושלים מגורדים דק בפומפייה
1 כף חומץ תפוחים
4 ביצים קשות
מלח ופלפל
לרוטב:
4 כפות מיונז
4 כפות שמנת חמוצה
2 שיני שום כתושות
1 כפית צלפים קצוצים
2 כפות פרמזן מגורד
מיץ מ־½ לימון
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל־180 מעלות.
מניחים את פילה הסלמון על תבנית מרופדת בנייר אפייה עם העור כלפי מטה. מערבבים יחד את החרדל, הדבש, השמיר, המלח והפלפל ומורחים על הסלמון.
צולים בתנור כ־20 דקות ומוציאים, מצננים לטמפרטורת החדר. מפזרים מעל הסלמון את השמיר.
מתבלים את הסלק המגורד במלח, פלפל, חומץ ומעט דבש ומפזרים מעל שכבת השמיר.
מערבבים יחד את כל חומרי הרוטב ויוצקים מעל שכבת הסלק. מגרדים מעל את הביצים הקשות, מתבלים במלח ופלפל ומגישים.

צילום: בן יוסטר

  יש לכם תלונה דחופה או משהו שחשוב לטפל בו? פנו למייל האדום של "גל גפן" Joffe.dana@gmail.com


אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל joffe.dana@gmail.com

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם:

פילה דג במחבת של סולתם שפית מאיה דארין

פילה דג עם קרסט תבלינים וירקות