דף הבית / אוכל / לחמניות טבעוניות במילוי פיצה

לחמניות טבעוניות במילוי פיצה

מתכון מיוחד וטבעוני, קל הכנה, בשילוב רוטב עגבניות ובזיליקום חברת "דורות" וצהובה טבעונית של "משומשו". לחמניות ביתיות בציפוי קריספי, כשבתוכן פיצה עשירה ברוטב עגבניות וגבינה. מתאים לאירוח והגשה ולארוחת ערב לכל המשפחה.

מצרכים: לבצק:
500 גרם קמח לבן/כוסמין
1 כפית שמרים יבשים
1 כוס מים פושרים
1/2 כוס רסק תפוחי עץ
1 כפית אורגנו
2 כפות שמן זית
1 כף סוכר
1 כפית מלח
למילוי:
1 חבילת רוטב עגבניות ובזיליקום "דורות" במגשיות (160 גרם)
3 פרוסות צהובה 9% "משומשו"
רכיבים לציפוי:
1 כפית אורגנו
2 כפות שמן זית
2 כפות קטשופ
שומשום

אופן ההכנה:
מניחים בקערת מערבל את כל רכיבי הבצק מלבד המלח ולשים במהירות בינונית כ- 10 דקות עד לקבלת בצק מבריק וחלק. מוסיפים את המלח ולשים עוד כ- 2 דקות.
מעבירים את הבצק למשטח מקומח ונותנים לו מנוחה של כ- 20 דקות (רצוי לכסות במגבת נקייה).
מחלקים את הבצק ל- 12 כדורים שווים.
חותכים כל פרוסת צהובה ל-4 ריבועים שווים. מוציאים את רוטב העגבניות מהקפאה ומחלקים כל מקל רוטב ל- 3 חלקים שווים (בסה"כ 4 יחידות).
משטחים מעט כל עיגול בצק ומניחים עליו ריבוע צהובה וקוביית רוטב קפוא. סוגרים היטב את הבצק מעל המילוי ומכדררים לכדור. מניחים על תבנית אפיה.
מניחים את התבניות עם הלחמניות בצד לתפיחה קצרה.
מערבבים את חומרי הציפוי, מלבד השומשום. בעזרת מברשת מצפים את הלחמניות בתערובת הקטשופ ומפזרים שומשום מעל.
מכניסים את התבניות לתנור (אין צורך לחמם מראש) ומכוונים את התנור לטמפ’ של 180 מעלות. (הלחמניות יתפחו בתנור בזמן החימום). אופים כ- 30 דקות או עד שהלחמניות מוכנות.

צילום: ניסים בן כהן

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם:

קרדיט: pixabay

האמנות שיש למגשי פירות להציע

תפריט נגישות