דף הבית / אוכל / אגסים מבושלים ברוטב יין

אגסים מבושלים ברוטב יין

מצרכים:
6 אגסים בשלים מקולפים
1/3 כוס מיץ לימון טבעי "יד מרדכי"
2 כוסות יין אדום
1 כף חומץ בלסמי ממודנה "יד מרדכי"
1 כוס מים
1 צנצנת קונפיטורה תפוח אגס י"ד מרדכי"
4-3 כוכבי אניס או מקלות קינמון (או חצי חצי)
עלי דפנה
להגשה: מסקרפונה/ קרם פרש/ גלידת וניל או יוגורט
אופן ההכנה:
חותכים את בסיס כל האגסים, כך שהאגסים יוכלו לעמוד על הצלחת בעת ההגשה.
מחממים בסיר בינוני מיץ לימון, יין אדום, חומץ בלסמי, מים, קונפיטורה תפוח אגס, מקלות קינמון או כוכבי אניס ועלי דפנה ומערבבים היטב.
מוסיפים את האגסים, כסו והביאו לרתיחה קלה.
מעבירים לאש קטנה ומצמצמים ללא מכסה למשך שעה או עד שהאגסים רכים ובעלי צבע אדמדם יפה. מוציאים בעדינות את האגסים מהסיר ומניחים בצד.
מרתיחים את הסירופ שנותר למשך 10-5 דקות עד שהוא נהיה דביק ומצומצם.
מגישים את האגסים עם מסקרפונה, יוגורט בסגנון יווני או גלידה ואת הסירופ מעל.

צילום: שאטרסטוק

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם:

קרדיט: pixabay

האמנות שיש למגשי פירות להציע

תפריט נגישות