אגדשי טופו קראנצ'ים כמו במסעדה. כל כך קל להכנה שאתם תופתעו.
באדיבות טבעול
מצרכים:
1 חבילה טופו קראנצ'ים
1 כוס מים
3 כפות סויה (עדיפות ליפני)
3-4 כפות מירין
3 כפות סאקה/יין לבן
1-2 פטריות שיטאקי מיובשות
1 אצת קומבו
1 צנונית מגורדת דק וללא הנוזלים
2 בצלים ירוקים פרוסים לטבעות דקות (רק החלק הירוק)
1 חבילת פטריות שימג'י (לאחר שחותכים את הבסיס שלהן) מוקפצות קלות במעט שמן שומשום/ קנולה/ חמניות
1 סלסלת פטריות פורטובלו/ שמפיניון
1 אצת נורי – חתוכה ל"שערות" דקות
אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
אופים את הטופו לפי ההוראות שעל גבי האריזה.
בסיר קטן מביאים לרתיחה את כל מרכיבי הרוטב/מרק – מים, סויה, מירין, פטריות ואצת קומבו.
לאחר הרתיחה, פורסים את פטריות השיטאקי לפרוסות דקות.
מוציאים את אצת הקומבו ומוזגים לקערות מרק (הכמות צריכה להיות ביחס שבין מרק, לרוטב עבור קוביות הטופו).
מוסיפים מעל 5-6 מקוביות הטופו, בצל ירוק, פטריות שיטאקי, פטריות שימג'י , פורטובלו/ שמפיניון, צנונית מגורדת ושערות אצות הנורי.