מצרכים ל-20 פיתות:
1 ק"ג קמח רב תכליתי של "סוגת"
40 גרם שמרים טריים
1 כף סוכר דמררה קלאסי
3 ו- 3/4 כוסות מים מינרליים
1 כף מלח ים עדין
אופן ההכנה:
שמים את הקמח בקערה גדולה ומפוררים לתוכו את השמרים. מוסיפים את הסוכר ואת המים ולשים מספר דקות. מוסיפים את המלח ולשים עוד כ-4 דקות, עד שמתקבל בצק גמיש ואחיד.
מעבירים את הבצק לקערה נקייה משומנת בשמן זית ומכסים בניילון (לא נצמד). מתפיחים כשעה בטמפרטורת החדר.
מחלקים את הבצק ל-20 כדורים ומניחים אותם על משטח מקומח. מכסים ומתפיחים כ-15 דקות נוספות.
מרדדים כל כדור לעיגול בקוטר 20-15 ס"מ ובעובי כ 1/2 ס"מ. מניחים מחבת בעלת תחתית עבה הפוכה על להבה בינונית-גבוהה. כאשר המחבת חמה מניחים עליה עיגול בצק אחד וממתינים עד שנוצרות בועות קטנות. הופכים וממשיכים בקלייה עוד כדקה. מניחים את הפיתה בצד ומכסים במגבת. ממשיכים לקלות כך את כל הפיתות, שומרים אותן מתחת למגבת ומגישים מיד.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]