דף הבית / מתכונים / סלט חם של עדשים שחורות וטונה

סלט חם של עדשים שחורות וטונה

גם בחורף אנחנו אוהבים סלט, אבל עדיף שיהיה חם ומשביע


  יש לכם תלונה דחופה או משהו שחשוב לטפל בו? פנו למייל האדום של "גל גפן" Joffe.dana@gmail.com


 

מצרכים:

1 קופסת טונה סטארקיסט בשמן עם לימון

1 קופסת טונה סטארקיסט בשמן קנולה

1 קופסת טונה סטארקיסט בשמן עם פלפל חריף

חצי ק"ג עדשים שחורות

2 בצלים חתוכים בצורת קוביות גדולות

3 יח' זוקיני חתוכים בצורת קוביות גדולות

3 פלפלים צבעונים חתוכים בצורת קוביות גדולות

חצי צרור פטרוזיליה קצוצה

15 יח' עגבניות שרי חצויות

3 יח' עגבניות חתוכות לפלחים גדולים

מיץ מלימון

שמן זית

מלח ופלפל שחור

 

אופן ההכנה:

מבשלים בסיר עם מים חמים את העדשים השחורות עד רכיכתם.

במחבת משומנת מקפיצים את הבצל וכל הירקות יחד.

במחבת נפרדת משתמשים בשמן של שלושת הטונות לצריבת הטונות.

במגש הגשה רחב מעבירים את העדשים והירקות המוקפצים, מתבלים במלח ופלפל שחור, שמן זית ומיץ מלימון אחד ואז מסדרים את הטונה הצרובה מעל הסלט ומפזרים את הפטרוזיליה הקצוצה מעל ומגישים.

סלט חם של עדשים שחורות וטונה
צילום: קרן מזור

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל joffe.dana@gmail.com

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם:

פילה מוסר. צילום: שרית גופן

פילה מוסר על מצע פירה