דף הבית / מתכונים / סוכריות עוף חריפות

סוכריות עוף חריפות

טיפ: את המנה מגישים אחרי המתנה של דקה לפחות אחרי ההורדה מהגריל, הקרמל על העוף הרבה יותר חם ממה שנראה.


  יש לכם תלונה דחופה או משהו שחשוב לטפל בו? פנו למייל האדום של "גל גפן" Joffe.dana@gmail.com


מצרכים ל-4 מנות:
1/2 ק"ג פרגית (ירך עוף ללא עצם)
ליים אחד גדול או 2 קטנים
3 כפות מחית מיסו כהה
3 כפות רוטב סויה טוב
3-2 גרם צ'ילי חריף יבש (כפית שטוחה)
60 גרם סוכר (5 כפות גדושות)
שיפודי טריאקי (כדאי להשרות במים)

אופן ההכנה:
מגרדים מעט מקליפת הליים (אפשר לימון במקום), טוחנים בממחה או במטחנת תבלינים עם הסוכר והצ'ילי. ממתינים מעט ומעבירים לקערת מרק.
מכינים מרינדה: מיץ מליים אחד גדול, מיסו ורוטב הסויה. מערבבים היטב.
את העוף חותכים לפיסות באותו הגודל, כ- ½2 ס"מ בערך.
מקפיצים כמות קטנה בכל פעם – במחבת עם מעט שמן או בווק. עדיף ווק כי כך הנתחים מתעגלים יותר.
כשהעוף מתחיל להשחים מעבירים למרינדה, כך את כל הכמות. מצננים במקרר, לפחות חצי שעה.
כשהגריל חם, משחילים את פיסות העוף, כל אחת על שיפוד משלה. מגלגלים בסוכר הצ'ילי ומשחימים בגריל.

צילום: יח"צ

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל joffe.dana@gmail.com

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם:

פילה מוסר. צילום: שרית גופן

פילה מוסר על מצע פירה