דף הבית / מתכונים / המבורגר קלאסי

המבורגר קלאסי

להכנת המבורגר טוב בוחרים בבשר טרי בלבד. החכמה היא לחלק את הבשר בין בשר לבין בשר שמן שיעניק להמבורגר את אחוז השומן הנחוץ.


  יש לכם תלונה דחופה או משהו שחשוב לטפל בו? פנו למייל האדום של "גל גפן" Joffe.dana@gmail.com


 

מצרכים:

1 ק"ג ו-200 בשר בקר טרי

פלפל שחור גרוס

3-2 בצלים גדולים

1/2כוס שמן לטיגון

1/2 כפית מלח

1 כוס מי סודה

 

אופן ההכנה:

את הבצל קוצצים גס ומטגנים בשמן, בסיר עד להזהבה. מוציאים למסננת ומצננים. חותכים את הבשר לפיסות גדולות וטוחנים במטחנת בשר,  עם "החורים הגדולים"  פעם אחת ולא יותר. מוסיפים את הבצל והפלפל השחור יחד עם הבשר. מוסיפים מלח ומי סודה, מערבבים – ממש לשים כמו בצק אבל לא יותר מדי, ומניחים במקרר, בכלי מכוסה, לפחות שעתיים.

יוצרים קציצות עגולות בגודל קבוע, ומשטחים ביד. שפים משתמשים בטבעת מתכת, כמו זו שמכינים איתה פנקייק וביצי עין.  משתדלים לא לדחוס את הבשר. מסדרים על נייר אפיה ומניחים לנוח שוב, במקרר. צולים את ההמבורגר על גריל או במחבת גריל, עד לדרגת ההכנה הרצויה, מגישים על לחמנייה. טעים לצלות במקביל פרוסות עבות של בצל ועגבנייה ולהגיש כתוספת.

המבורגר בלאק
צילום: יורם אשהיים

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל joffe.dana@gmail.com

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם:

פילה מוסר. צילום: שרית גופן

פילה מוסר על מצע פירה