סגן נ' מחולון- סיים בהצלחה קורס חובלים וקיבל את הדרגות וסיכת החובל
סגן נ׳ סיים בהצלחה את קורס החובלים במחזור 153, לאחר כשנתיים וחצי של הכשרה אינטנסיבית, הוענקו לו דרגות הסגן וסיכת החובל
- מערכת האתר
- כ"ו אלול התשפ"ו
קורס החובלים הינו אחד מהקורסים הייחודיים והיוקרתיים ביותר בצה״ל, אשר מתמיינים אליו כל שנה מאות מועמדים. הקורס הינו קורס התנדבותי, מקצועי, מאתגר וערכי.
החובלים הינם קצינים לוחמים המפקדים בכלי השייט השונים בלב הים. תפקידם דורש מיומנויות גבוהות ויכולת לשלב בין הפיקוד לבין תפעול מערכות לחימה טכנולוגיות מתקדמות ומסווגות, כל זאת בזירה ייחודית תוך עמידה במגוון אתגרים.
במהלך הקורס, הצטרפו קציני הים החדשים לפעילות המבצעית של זרוע הים בכליה השונים ולקחו חלק משמעותי במאמץ התקיפה וההגנה בכלל זירות הלחימה. סגן נ׳ שובץ בסטי״ל מסוג 4.5, אח״י חרב.
סגן נ׳ מתגורר בחולון ובתיכון הרחיב אלקטרוניקה ופיזיקה. בשנות נעוריו הדריך בתנועת הנוער ׳הצופים׳. ״תוך כדי ההכשרה הבנתי כמה המבצעיות כאן אדירה, אני חושב שאין שירות שבו הייתי מרגיש את רמת הסיפוק כמו כאן״, הוא משתף. ״היה לי קושי לימודי וראיתי את שאר החברים נלחמים כשאני לומד, אבל אלו הדברים שבונים אותי להיות מפקד ולוחם מקצועי״.
לאורך כל הלחימה לוחמים כוחות זרוע הים כתף אל כתף עם כוחות היבשה והאוויר. כוחות זרוע הים תקפו מטרות רבות, סיכלו תשתיות טרור, ביצעו תצפיות מהים וחיסלו מחבלים.
תגובות