X

כ-300 צעירים יתחרו על התואר: אליפות ישראל לנוער ולנערות בשחמט 2026 יוצאת לדרך

שבוע של קרבות אינטלקטואליים במרכז וואהל שבאוניברסיטת בר-אילן: הזוכים יזכו לייצג את ישראל באליפויות אירופה והעולם

כ-300 צעירים יתחרו על התואר: אליפות ישראל לנוער ולנערות בשחמט 2026 יוצאת לדרך
צילום: יחצ׳
whatsapp

אליפות ישראל לנוער ולנערות בשחמט לשנת 2026 תצא לדרך בין התאריכים 24–31 במרץ, ותהווה את אירוע השיא של תחרויות השחמט הצעירות בישראל. התחרות תתקיים במרכז וואהל שבאוניברסיטת בר-אילן, שם יהפוך הקמפוס האקדמי במשך שבוע שלם לזירת קרבות אינטלקטואליים מרתקת.

כ-300 נערים ונערות מכל רחבי הארץ צפויים להשתתף באליפות ולהתמודד על התואר הנכסף – אלוף ואלופת ישראל לשנת 2026.

התחרות מתקיימת בשיתוף פעולה ייחודי עם המחלקה למתמטיקה באוניברסיטת בר-אילן ותכלול 12 קטגוריות גיל לבנים ולבנות: גילאי 8, 10, 12, 14, 16 ו-18. הבנות שיגיעו לגמר המשותף יוכלו לבחור באיזו מסגרת להתחרות – דבר שמוסיף עניין ותחרותיות לכל שלב באליפות.

מעבר ליוקרה ולתואר, התחרות מהווה גם מקפצה לזירה הבינלאומית: ארבעת המקומות הראשונים בכל קטגוריה יזכו בכרטיס לייצג את ישראל באליפויות אירופה והעולם הקרובות.

אלופת ישראל לבוגרות ומנהלת התחרות, מרסל אפרוימסקי, אמרה לקראת פתיחת האליפות: "מדובר באירוע השיא של השחמט הצעיר בישראל. לראות מאות ילדים ובני נוער יושבים שעות ארוכות מול הלוח, משקיעים, חושבים ונלחמים על כל נקודה – זה מרגש בכל פעם מחדש. עבור רבים מהם זו חוויה שתלווה אותם שנים קדימה, ואנחנו עושים הכול כדי להעניק להם תנאים מקצועיים ברמה הגבוהה ביותר".

ד"ר ארז שיינר, מנהל החממה האקדמית לנוער ומרצה במחלקה למתמטיקה באוניברסיטת בר־אילן, הוסיף: "המחלקה למתמטיקה באוניברסיטת בר־אילן מובילה כבר עשרות שנים תוכניות מצוינות לבני ובנות נוער מצטיינים במתמטיקה. אנו מתרגשים מהזכות לארח את אליפות הארץ, ומקווים להמשיך ללוות את הילדות והילדים במסע ההתפתחות שלהם, עם העלייה בקטגוריות הגיל משנה לשנה. בעידן הבינה המלאכותית והתשובות המיידיות, מעורר השראה לראות צעירים הבוחרים להשקיע בפיתוח חשיבה עצמאית ועמוקה – יכולת חיונית למנהיגות של דור העתיד".

יו"ר איגוד השחמט בישראל, ד"ר צביקה ברקאי, ציין:"אליפות ישראל לנוער היא אבן יסוד בפיתוח הדור הבא של השחמט הישראלי. אנחנו רואים כאן לא רק תחרות, אלא תהליך חינוכי וערכי שמקנה התמדה, חשיבה אסטרטגית וכבוד ליריב. העובדה שהמצטיינים יזכו לייצג את ישראל בזירה הבינלאומית מדגישה את החשיבות של האירוע, ואנו גאים בשיתוף הפעולה עם אוניברסיטת בר-אילן שמאפשר לנו לקיים אליפות ברמה הגבוהה ביותר".