סופת "ביירון" בדרך, אזהרות והנחיות מד"א וכבאות והצלה
סכנת מזג אוויר סוער בימים רביעי עד שישי 10-12/12. אלו הנחיות כוחות ההצלה
- מערכת האתר
- י"ח כסלו התשפ"ו
מחוז דן נערך למזג אוויר סוער בימים הקרובים החל מיום רביעי (10/12) ועד יום שישי כולל (12/12). קיים חשש ממשי להצפות ולשיטפונות באזור.
תחנות המחוז ויחידות החילוץ וההצלה המחוזיות ערוכות לתרחישים השונים.
.צילום: דוברות כבאות והצלהמכבאות והצלה נמסר: "אנו מחדדים שוב הנחיות מצילות חיים:
* אין לחצות כביש מוצף - לא ברגל ולא ברכב
* אין להגיע לאזורים המועדים לשיטפונות
* בזמן הצפה אין להיכנס למפלסים תת-קרקעיים כגון מרתפים או חניונים
* אין להשתמש במעליות הנמצאות במפלס הקרקע או מתחתיו בזמן הצפה.
אנו קוראים לתושבים להקפיד על כללי הבטיחות ולהימנע מכל פעולה העלולה לסכן חיים. בכל מקרה חירום חייגו 102."
.צילום: דוברות כבאות והצלהבמד"א שבים ומזכירים את ההמלצות החמות של מד"א לחורף בטוח
במגן דוד אדום ערוכים לסופה 'ביירון' ולמזג האוויר הסוער שצפוי להתחיל ביום רביעי (10.12) באזורים רבים ברחבי הארץ וזאת על מנת לטפל בחולים ובנפגעים שונים כתוצאה מנזקי ופגעי מזג האוויר והרוחות הסוערות.
מנכ"ל מד"א, אלי בין, הנחה את הכוחות הפועלים בשטח לנקוט בשורת צעדים שתביא אותם למוכנות הגבוהה ביותר על מנת שיוכלו להעניק שירות מלא, מהיר ומקצועי לתושבים גם בתנאים קשים.
מגן דוד אדום ערוך עם אמבולנסים, ג׳יפים עם הנעה כפולה (4X4), טרקטורונים, יונימוג ורכבים ייעודים נוספים על מנת לתת מענה רפואי במקרה הצורך במקומות בהם קיים קושי בעבירות עקב מזג האוויר.
.צילום: דוברות כבאות והצלהמנכ"ל מד"א אלי בין: "אנו מבקשים מהציבור לנקוט משנה זהירות, על מנת להימנע מתאונות ופגיעות בגוף ובנפש הנגרמות כתוצאה מגשמים וממזג האוויר החורפי, להישמע להמלצות מד"א ולהיות בקשר עם בני משפחה ושכנים מבוגרים על מנת לוודא שהם לא סובלים מפגיעות קור. בכל צורך רפואי יש להזעיק את כוחות מד"א בטלפון 101 או דרך יישומון 'מד"א שלי', באמצעותו החובשים והפראמדיקים יזהו את מיקומכם המדויק".
.צילום: ברוך הופמן, דוברות מדא