עיריית רחובות חנכה את גן הבריגדה: גן זיכרון לנרצחי הטרור תושבות ותושבי העיר
בשם המשפחות השכולות נשא דברים דניאל בר, בנו של דוד בר קפרא ז"ל, החקלאי הרחובותי שנרצח באכזריות בשנת 2015 במושב פדיה
- מערכת האתר
- כ"ז תשרי התשפ"ו

ביום שישי (17.10), נערך טקס מרגש לחנוכת גן הבריגדה, גן זיכרון לנרצחי הטרור תושבות ותושבי רחובות, ברחוב הבריגדה בעיר. הטקס התקיים במעמד ראש העיר מתן דיל, משפחות נרצחי הטרור, חברות וחברי מועצת העיר, בכירי העירייה, נציגי מערכת החינוך ותושבות ותושבי רחובות.
במהלך הטקס נחשפה האנדרטה החדשה, עליה חקוקים שמותיהם של נרצחי הטרור בני העיר, כשלצדה הוצבה אבן נוספת עם שמות נרצחות ונרצחים נוספים, עדות לכאב הגדול ולמספר הרב מדי של קורבנות.
הטקס נערך בהובלת רכזות החינוך של קריית החינוך קציר, ענת לוי ותהילה הלר, בשיתוף צוות בית הספר ועיריית רחובות, בביצוע תלמידות ותלמידי בית הספר קציר, אשר ריגשו את הקהל בשירים וקטעי קריאה נוגעים, ובניהולו המוזיקלי של אורי דרזי.
ראש העיר מתן דיל נשא דברים: "שתי מילים - נרצחי טרור - ובתוכן מקופלות כל כך הרבה משמעויות. הם לא יצאו לקרב ולא נלחמו על הבית. המוות פגש אותם בתוך שגרת חייהם, ברחוב, באוטובוס, בדרך לעבודה או בחזרה מבית הספר או בבילוי בערב, אך ורק משום היותם יהודים, אך ורק משום היותם תושבות ותושבי המדינה, אשר מראשית דרכה ועד היום, משלמים אזרחיה מחיר כבד כתוצאה מפעולות הטרור בתחומה. גן הזיכרון הזה, שהוקם ברחוב הבריגדה, מזכיר לכולנו את חוזקו ועוצמתו של העם היהודי ואת הכוח שאנחנו שואבים מאחדותנו וקיומנו כאן בארץ הזו”.
ראש העיר הוסיף ואמר כי העירייה תמשיך לפעול לשימור הזיכרון ולהעמקת החיבור של הדור הצעיר לערכים של זיכרון, אחריות ותקווה: “אני מאחל לכולנו כי לא נזדקק לאבנים נוספות. שהטרור יהיה מנת חלקו של העבר ונמשיך לחיות מתוך תקווה לעתיד טוב יותר.”
בשם המשפחות השכולות נשא דברים דניאל בר, בנו של דוד בר קפרא ז"ל, החקלאי הרחובותי שנרצח באכזריות בשנת 2015 במושב פדיה, אשר אמר בין היתר:“האנדרטה שאנו חונכים כאן היום איננה רק מקום של זיכרון, היא תמרור מוסרי, חינוכי ולאומי. היא משמיעה את קולם של אלו שנדם ומזכירה לנו, שבצד ההווה והעתיד, יש עבר שמחייב אותנו לזכור. דווקא כעת, כשהמדינה כבר לא מצויה בלב המלחמה אך הכאב עודנו קיים, יש חשיבות כפולה בהקמתה של אנדרטה זו. היא מחברת בין הדורות - בין שמות שנחרתו בזיכרון הלאומי לפני עשורים, לבין אלו שצורפו זה עתה, ואומרת בקול ברור: עם ישראל לא שוכח. עם ישראל זוכר, מכבד ומתחייב להמשיך בבניית העם והארץ ”