X

באגה בורגר ההמבורגר הראשון בארץ שנעשה בג'וספר גחלים והוא מוגש ברמלה, על ידי השף דור דידי

בבאגה החדש, דור דידי מגיש מנות המבורגר ותפריט שמביאים לידי ביטוי את היצירתיות והנסיון שלו כשף ויצר פנינה קולינרית בעיר ובאזור .

באגה בורגר  ההמבורגר הראשון בארץ שנעשה בג'וספר גחלים  והוא מוגש ברמלה, על ידי השף דור דידי
צילום: צילום גיל אבירם

אזור המרכז מלא בהמבורגריות טובות, חלקן מצוינות. אבל בבאגה בורגר, דיינר שנפתח ברמלה- כן דווקא שם, מגיש השף דור דידי את ההמבורגר הראשון בארץ שנצלה בג'וספר- תנור גחלים.

דור דידי, גדל במטבחים של מאיר אדוני שם למד בישול עילי וקונדיטוריה והיה סו שף בלומינה ובלו סקיי. בשנים האחרונות היה השף התפעולי בספרה שברחובות ולאחר שהתחתן החליט לחזור למחוז ילדותו, לרמלה ולפתוח את באגה- בר המבורגרים – במקום המבורגרייה אחרת שהיתה במקום. באגה היה פתוח שנתיים והביא בשורה קולינרית, לרחוב הרצל בעיר בין דוכני השווארמה, השיפודיות והסנדוויץ' הטוניסאי.

בימים אלה, לאחר שנתיים של פעילות, הוא פתח את באגה במקום חדש בהמשך הרחוב בקונפסט מהודק יותר במקום יפה ומעוצב, עם מטבח גדול פתוח למסעדה, וחדר בשר מחופה זכוכית ונשקף לרחוב ולסועדים בחוץ. בבאגה החדש, דור דידי מגיש מנות המבורגר ותפריט שמביאים לידי ביטוי את היצירתיות והנסיון שלו כשף ויצר פנינה קולינרית בעיר ובאזור.

המעצבת קורין אביטבול עיצבה את המקום כמקום שמח וצבעוני, כשאלמנטים של פופ ארט דינמי ושילובים של טקסטורות מיוחדות וצבעוניות עדכנית, על התקרה והרצפה, מושכים את העין ויוצרים עניין ותשומת לב. היא  גם יצרה אזורי ישיבה מגוונים,המאפשרים חוויות בילוי שונות מישיבה אינטימית ועד מפגשים חברתיים שמזמינים שיחה והנאה.

ההמבורגר של באגה עשוי מבשר עגלת אנגוס טרי, או טלה איכותי מיושן במקום, אותו טוחנים בטחינה גסה ומוסיפים תיבול מינימלי. אבל סוד הטעם של ההמבורגר שעושה דור הוא הצלייה בג'וספר. מה שמקנה לו טעם עז וייחודי של צלייה על פחמים.

ההמורגר מגיע קלאסי, או עם תוספות ייחודיות כמו בוריק ביצה, אבוקדו ואולי לימון כבוש, כבד אווז וריבת בצל – בעיקר תוספות שדור דידי אוהב.

 

חוץ מההמבורגר מגיש דור, גם קריספי צ'יקן, וצ'יקן נאגטס עם ציפויי קריספי סודי שהוא מכין ואת החטיף שהוא הכי אוהב- כנפיים עם רוטב אסיאתי שלקח שנים עד שהגיע לשלמות שלו, צ'יפס בטטה בשלושה צבעים שהוא חותך ומגיע עם פטרוזיליה, שום ולימון, גם את הפוטטוס וההום פרייז הוא מכין במקום מתפוחי אדמה פריזיין. וכמובן שאת כל הריבות והרטבים המלווים את המנות שלו. דור בנה ארבע מנות של המבורגר, לצד הקלאסי – כל אחת מושלמת וייחודית עם פיצוץ של טעמים. לצידן הוא מאפשר ללקוח לבנות את הביס שלו – כשהטעם המככב הוא של ההמבורגר הייחודי של באגה.

ההמבורגרים של דור:

של השופוני- קציצת המבורגר בה מוטבע מדליון כבד אווז, ארוגולה, ריבת בצל, פטריות מוקפצות, איולי כמהין 92; עצבני ממרוקו– באגה קלאסי, אסאדו מפורק, בוריק בסיצה, צ'ימיצ'ורי, ארוגולה, שום קונפי ואיולי פלפלים 82; מזל טלה– המבורגר מנתחי טלה מובחרים, מעדן אווז, ארוגולה, בצל מטוגן, איולי בזיליקום, גבינה טבעונית, צ'יפס שאלוט 87; האהבה של דור- בורגר באגה, אבוקדו טרי, איולי לימון כבוש, רוקט, חמוצים, בצל ירוק, ריבת חליפניו, ביצה הפוכה 82

לצידם המבורגר בהרכבה עצמית בשלושה גדלים 180/220/360 של המבורגר בקר קלאסי, בורגר טלה, או בורגר כבד אווז. וגם טבעוני.

טופינגס: אסאדו מפורק \ מעדן אווז\ בוריק ביצה\ ביצה הפוכה\ מיקס פטריות\ אבוקדו טרי\ ריבת בצל\גבינה טבעונית 4-23

ואפשר לשדרדג כל מנה בתוספת 18 או בתוספת שתייה וצ'יפס 23

בצד: כנפיים – רוטב אסיאתי, בצל ירוק, שומשום 7 יחידות 28 ; כנפיים בבוטנים- רוטב בוטנים אסיאתי, בצל ירוק, בוטנים גרוסים 30 ; קריספי צ'יקן– פילה עוף מטוגן בציפוי הבית 30 ; צ'יקן נאגטס- בציפוי פאנקו של דור 30 ; צ'יפס הבית- פטרוזילה, לימון ושום 22 ; בטטה בשלושה צבעים– עם פטרוזילה, שום ולימון 25 ; פוטטוס- מיני תפוחי אדמה מפוצ/לחים 22 ; הום פרייז- בצל ירוק ושומשום 22 ; צלעות תירס– עם רוטב סודי חריף 28 ; טבעות בצל טמפורה 22 ; מיקס מטוגנים- צ'יפס רגיל, צ'פיס בטטה, פוטטוס,טבעות בצל, נקניקיות נשנוש ונאגטס 37 ; סלט קולסלאו יפני–, רוטב בוטנים אסיאתי, כרוב לבן וסגול, חזה עוף קר נבטים, בצל ירוק, מלפפון, בוטנים 32/55

באגה

הרצל  62 רמלה. ראשון-חמישי 12.00-02.00 | שבת מוצ"ש – 02.00
כשר