X

עשרות נפגעו במעברי חציה בחולון, בת ים וראשון לציון בשנה החולפת

עמותת אור ירוק עם נתונים מטרידים ביותר בנוגע למספר הנפגעים במעברי חצייה שאמור להיות מקום בטוח עבור הולכי הרגל. חולון, בת ים וראשון לציון בין הערים עם מספר הנפגעים הגבוה ביותר

עשרות נפגעו במעברי חציה בחולון, בת ים וראשון לציון בשנה החולפת
צילום: אור ירוק

מעבר החציה אמור להיות המקום הבטוח ביותר לחציית כביש, אך מנתונים חדשים שמפרסמת עמותת אור ירוק עולה כי רוב הולכי הרגל שחצו את הכביש בשנת 2024 נפגעו דווקא במעבר החציה.

1,507 הולכי רגל נפגעו בתאונות דרכים בשנת 2024 כאשר חצו את הכביש במעבר החציה, 80% מכלל הולכי הרגל שנפגעו כאשר חצו את הכביש, מתוכם 33 הולכי רגל נהרגו במעבר החציה בכבישים עירוניים בשנת 2024- שיא של עשור.

בבת ים: 50 הולכי רגל נפגעו בתאונות דרכים כאשר חצו את הכביש במעבר החציה בשנת 2024, שישה נפצעו קשה. 602 הולכי רגל נפגעו בתאונות דרכים כאשר חצו את הכביש במעברי חציה בעיר בעשור האחרון (2024-2015) מהם שמונה נהרגו ו-64 נפצעו קשה.

בחולון: 45 הולכי רגל נפגעו בתאונות דרכים כאשר חצו את הכביש במעבר החציה בשנת 2024, חמישה נפצעו קשה. 621 הולכי רגל נפגעו בתאונות דרכים כאשר חצו את הכביש במעברי חציה בעיר בעשור האחרון (2024-2015) מהם שמונה נהרגו ו-43 נפצעו קשה.

בראשון לציון: 43 הולכי רגל נפגעו בתאונות דרכים כאשר חצו את הכביש במעבר החציה בשנת 2024, הולך רגל אחד נהרג ו-13 נפצעו קשה. 422 הולכי רגל נפגעו בתאונות דרכים כאשר חצו את הכביש במעברי חציה בעיר בעשור האחרון (2024-2015) מהם 13 נהרגו ו-90 נפצעו קשה.

הערים מדורגות במקומות 7, 8 ו-9 במספר הנפגעים כאשר על פי הנתונים, הערים עם מספר הנפגעים הגבוה ביותר במעברי חצייה הן: ירושלים, פתח תקווה, חיפה ותל אביב.

אור ירוק.צילום: אור ירוק

עו"ד יניב יעקב מנכ"ל עמותת אור ירוק: "הולכי הרגל הפכו לשקופים. הנתון לפיו הרוב נפגעים במעבר החציה חייב להוביל לשינוי אסטרטגיה. יש לשים את הולכי הרגל במרכז במקום את נהגי כלי הרכב הפרטיים. מסוכן ללכת ברגל בישראל.

חייבים למתן ולרסן את מהירות נסיעת כלי הרכב ברחובות ואזורים שיש בהם ריבוי הולכי רגל. לעיתים פס האטה או הגבהת מעבר חציה יכולים לעשות את ההבדל בין חיים ומוות. במקביל, יש להגביר את האכיפה כנגד נהגי כלי הרכב שלא נותנים זכות קדימה להולכי הרגל ומסכנים את החיים שלהם.

האחריות היא של משרד התחבורה והבטיחות בדרכים ביחד עם ראשי וראשות הערים. עליהם למפות את מעברי החציה האדומים ולשפר בהם את התשתית כך שתגן על הולכי הרגל ולא תהווה עבורם מלכודת מוות".

אור ירוק.צילום: אור ירוק

אור ירוק מעבר חציה תאונות חולון בת ים ראשון לציון