X

בת ים הצדיעה לנשות העיר באירוע מרגש

נשות החיל של בת-ים לשנת 2024: מצדיעים ומוקירים את הנשים מעוררות ההשראה של העיר

בת ים הצדיעה לנשות העיר באירוע מרגש
צילום: שלום אלזם

עיריית בת-ים קיימה אמש (24.3) את אירוע ההוקרה "אשת חיל  2024", במסגרתו הוענקו תעודות כבוד לחמש נשים יוצאות דופן, שפועלן הציבורי, האישי או הקהילתי יצר השראה והשפיע על הסביבה.

האירוע, התקיים בטרמינל העיצוב במעמד ראש העיר צביקה ברוט, מ"מ ראש עיריית בת-ים ומחזיק תיק תפעול ושפ"ע ותיק הקהילה יהודה הרוש ‏, מ"מ ראש העיר ומחזיק תיק החינוך אלי יריב, המשנה לרה"ע ומחזיקת תיק הנשים והרווחה קטי פיאסצקי, משנה לראש העיר ומחזיקת תיק הקליטה אנסטסיה סהר, מחזיק תיק הספורט מר דוד פפיא, יו"ר נעמת חגית פאר וענת לבנת יועצת רה"ע למעמד האישה.

שלום אלזם.צילום: שלום אלזם

היוזמה נולדה מתוך קול קורא שפורסם לציבור לפני מספר חודשים, והזמין תושבים ותושבות להמליץ על נשים מעוררות השראה הפועלות בעיר מעל חמש שנים, בתחומי החינוך, האומנות, הפוליטיקה, הספורט, התנדבות, קליטת עלייה, אקטיביזם חברתי ועוד. ועדה ייעודית הכוללת נציגות מהרשות, מהקהילה ומארגוני נשים בעיר בחנה את ההמלצות ובחרה את מקבלות ההוקרה.

ראש העיר צביקה ברוט בירך: "לא בכדי נבחרתן לאור הפעילויות הכל כך חשובות שהובלתן, כל אחת בתחומה. יש המון אנשים ונשים שתורמים, פועלם ועושים, אבל מי שנבחרה לקבל את האות כנראה הצליחה לתת יותר, ולהכניס נשמה יתרה לעשיה שלה וזה לא דבר מובן מאליו. אתן דוגמא ומופת כמי שעמדו כעמוד אש לפני המחנה, ואני מקווה שתמשו באמת כמודל לעשיה עבור צעירות וצעירים שיקראו על הפעלות שלכן- זו שהייתה, וכמובן זו שעוד תהיה".

שלום אלזםראש עיריית בת ים צביקה ברוטצילום: שלום אלזם

קטי פיאסצקי, המשנה לראש העיר ומחזיקת תיק הנשים והרווחה: "אירוע 'אשת חיל' הוא לא רק טקס של הוקרה- הוא הצהרה. הוא מזכיר לכולנו עד כמה כוחן של נשים נוכח ומשפיע בכל תחומי החיים בעיר. כל אחת מהנשים שנבחרה, היא עולם ומלואו של עשייה, מסירות, אומץ והשראה. אני גאה לעמוד לצידן ולהשמיע את קולן – עבור הדור הבא, ילדות ונערות, של הנשים שמובילות שינוי".

ואלו נשות החיל מעוררות ההשפעה הנבחרות:

  1. שיר זוהר ואסתר בורכוב

שיר זוהר,  בת 21 תושבת בת-ים ובוגרת תיכון "חשמונאים", שירתה בצבא כראש לשכה של מפקד בסיס אימונים חטיבתי בצה"ל. "הייתי בסביבת לוחמים במשך שנתיים", היא משחזרת. "עברתי טירונות, הכרתי שדות קרוב וידעתי להשתמש בנשק, אבל לא חשבתי שיגיע היום שבאמת נצטרך להשתמש בתושייה צבאית גם באזרחות".

שלום אלזםשיר זוהרצילום: שלום אלזם

שיר זוהר יחד עם חברתה אסתר בורכוב (בת 21), תושבת בת-ים השתתפו במסיבת הנובה וכשהחלו האזעקות הן החלו במנוסה ובמסע הישרדות של שעות ארוכות. הרכב שלהם נגנב על ידי מחבלים, תוך כדי התחברו לצעיר בשם אורי ארד ז"ל שבתושייתו הציל את חייהן. תוך מטח יריות לעברן, נפצעה קשה אסתר עד להתחברותן לחיילים אשר חילצו אותן.

שלום אלזםאסתר בורוכובצילום: שלום אלזם

אסתר ושיר מנציחות את גבורתו של אורי אשר הציל את חייהן, ומיד לאחר מכן יצרו קשר עם משפחתו ושיתפו אותם בגבורתו וברגעיו האחרונים. מאז הן בקשר שותף עם הוריו.

שלום אלזםשיר זוהרצילום: שלום אלזם

בנוסף, הן קיבלו החלטה לבצע הסברה בארץ ובעולם על אירועי השביעי באוקטובר כדי להביא למודעות את הטרור של החמאס ואת גבורתו של אורי ארד ז"ל . לפני כחודשיים הן חזרו ממסע הסברה בקהילות יהודיות ואחרות ברחבי ארצות הברית.

שלום אלזםאסתר בורוכובצילום: שלום אלזם

  1. דיאנה סברצ'וב

דיאנה סברצ’וב, בת 21, תושבת העיר, המדליסטית האולימפית, מתעמלת אומנותית ישראלית, אלופת עולם (ולנסיה 2023) וסגנית אלופה אולימפית (פריז 2024) בקרב-רב קבוצתי. היא חברה בנבחרת ישראל בהתעמלות אומנותית ומייצגת את מכבי תל אביב. דיאנה החלה להתאמן בהתעמלות מגיל צעיר, וב-2022 זכתה עם הנבחרת במדליית כסף באליפות העולם בסופיה, הפעם הראשונה בה נבחרת ישראל זוכה במדליה בתחרות הקרב-רב הקבוצתי. באותה השנה היא גם זכתה עם הנבחרת במדליית זהב באליפות אירופה בתל אביב.

שלום אלזםדיאנה סברצ'ובצילום: שלום אלזם

ב-2023, דיאנה זכתה עם הנבחרת במדליית זהב בקרב-רב קבוצתי באליפות העולם בספרד ובמדליית כסף באליפות אירופה באזרבייג’ן. היא גם זכתה במדליות בסבב העולמי, כולל זהב בתחרות באתונה ובשלוש מדליות כסף נוספות בבולגריה, אזרבייג’ן ואיטליה.

ב-2024, היא זכתה יחד עם הנבחרת במדליות כסף וארד באליפות אירופה ובתחרויות מהסבב העולמי היא זכתה עם הנבחרת במדליות זהב בתחרויות שנערכו באתונה שביוון ובסופיה שבבולגריה. באולימפיאדת פריז 2024, דיאנה סיימה עם הנבחרת במקום השני וזכתה במדליית כסף בתחרות הקרב-רב הקבוצתי, הישג היסטורי עבור ישראל.

שלום אלזם.צילום: שלום אלזם

לאחר שנים רבות של תחרות, דיאנה פרשה מהתעמלות תחרותית, אך נשארה בתחום כמאמנת. באוקטובר 2024, היא הייתה ברכבת הקלה ביפו בזמן פיגוע ירי, אך הצליחה להימלט ללא פגע.

  1. שרה וידל ז"ל

שרה וידל ז"ל, נפטרה בשנת 2024 לאחר מאבק במחלת הסרטן, הייתה דמות מוכרת בעיר ופעילה חברתית בבת-ים ובת למשפחת מייסדים. אביה אלברט כהן ז"ל שימש כחבר מועצת עיר והונצח באחד מהגנים הציבוריים בעיר בת-ים. וידל נולדה וחיה את כל חייה בעיר בת ים ועבדה במשך שנים רבות במערכת החינוך לגיל הרך בעיר וגידלה דורות של ילדים. בשנת 2019 נבחרה כיקירת ההסתדרות על פועלה למען הגמלאים ונבחרה כיקירת העיר בת-ים על פעילותה ההתנדבותית לאורך שנים בעיר.

שלום אלזםשרה וידל זלצילום: שלום אלזם

לצד עבודתה לאורך כל השנים לקחה חלק פעיל בהתנדבות קהילתית רחבה בגופים הבאים: שימשה כיו"ר האגודה למען הקשיש, הייתה סגנית יו"ר הסתדרות הגמלאים במרחב, יזמה אירועים ופעילויות לגמלאים, לקחה חלק פעיל בהקמת מכללת הגמלאים בבת-ים ויזמה והפעילה חוג לתנ"ך לגמלאים. בנוסף, התנדבה בנעמ"ת במרחב, ושימשה כחברת מזכירות והנהלה במשך עשרות שנים וחלק מהנהגת נעמ"ת במרחב. יזמה מפגשים חברתיים לנשים, התנדבה במעונות והדריכה מטפלות.

שלום אלזםאלונה, הבת של שרה וידל זלצילום: שלום אלזם

התנדבה פעם בשבוע בבי"ס מסילות- בי"ס לחינוך מיוחד וילדים מאתגרים, בנשות הדסה, באגף הרווחה במיצוי זכויות לאזרח הוותיק ובביטוח לאומי, בעמותת מחוברים, בשי''ל- שירות ייעוץ לאזרח, ב"זהב בגן" -חינוך לזהירות בדרכים לילדי גן ובעמותת "שלם"  לגיל השלישי.

  1. טקלה אצ'נפה צ'קול

טקלה, אסירת ציון מאתיופיה ,אשר סייעה בשנות התשעים בהברחת יהודים ועלייתם לישראל, תושבת העיר בת-ים ופעילה בארגון אימהות בלבן- מחאת אימהות אתיופיות כנגד הפליית אתיופים על ידי שירותי אכיפת החוק. אקטיביסטית בקרב הקהילה האתיופית בעיר  קרוב לשלושים שנים ופועלת רבות לסייע לתושבים בקהילה.

שלום אלזםטקלה אצ'נפה צ'קולצילום: שלום אלזם

אצ'נפה מכירה ומעורבת מאוד ברמה הפרטנית  בבעיות של התושבים מקרב הקהילה, ומסייעת להם אל מול גופים ממשלתיים ובעיר. היא תמכה במשפחות במצבי סיכון, משבר כלכלי ובעיקר אוזן קשבת עבור הקהילה ומיצוי זכויות של התושבים כאן בעיר מהקהילה האתיופית.

במלחמת חרבות ברזל- הובילה וגייסה תושבים שיכינו לחיילים הנמצאים בגבולות המדינה מאכלים מסורתיים, וגם לקחה חלק מגיוס תרומות לחיילים בעת המלחמה לרכישת מצרכים חיוניים. נבחרה כמשקיפה בבחירות הוועד הקהילתי מהקהילה האתיופית ושמרה על הסדר וטוהר המידות, מאמינה בצדק חברתי ונלחמת עבור התושבים שקולם לא נשמע.

שלום אלזםטקלה אצ'נפה צ'קולצילום: שלום אלזם

פועלת רבות להעלאת המודעות והטיפול בנושא אובדנות בקרב צעירים נושא שקרוב לליבה, לקחה חלק מצוות חשיבה סביב הנושא ועברה הכשרה בנושא "שומרי סף" ומניעת אובדנות בקהילה האתיופית והעלאת המודעות. פעילה  בקבוצה הוואטסאפ של הקהילה האתיופית, שם היא מעבירה הקלטות עם שיח חיובי, הנותן מוטיבציה, מגיעה בגישה חיובית, מציעה את עזרתה בגילה המופלג.

  1. תמר גוז'נסקי

תמר גוז'נסקי, בת 84 תושבת בת-ים , פוליטיקאית ישראלית שכיהנה כחברת הכנסת מטעם סיעת חד"ש. גוז'נסקי קומוניסטית בהשקפת עולמה ובפעילותה כמחוקקת. עיקר פועלה בתחומי זכויות עובדים, זכויות אדם, זכויות האישה וזכויות הילד. היא ביטאה את דעותיה הפוליטיות והאידיאולוגיות במאות מאמרים.

בין יתר תפקידיה הציבוריים היא שימשה כנשיאת תנועת הנשים הדמוקרטיות הישראלית, חברה מייסדת של המכללה החברתית הכלכלית, כיהנה כיו"ר הפורום הארצי לקידום זכויות נפגעי התמכרויות ולימדה באוניברסיטת בן גוריון בנגב ובמכללה האקדמית תל אביב יפו.

שלום אלזם.צילום: שלום אלזם

תמר גוז'נסקי הייתה חברת הכנסת מן הכנסת ה-12 ועד ה-15. בתקופה זו הייתה חברה, בין היתר, בוועדת הכנסת, בוועדה לקידום מעמד האישה, ובוועדת העבודה והרווחה. ייסדה את הוועדה לקידום זכויות ועמדה בראשה. שילבה את עבודתה כמחוקקת עם פעילות ציבורית רחבה בקרב תושבי שכונות ועיירות עוני, בקרב הבדואים, בקרב נשים יהודיות וערביות, ושיתפה פעולה עם ועדי עובדים וארגונים חברתיים רבים.

שלום אלזםאירוע צילום: שלום אלזם

אשת חיל בת ים