או מה? אומה טומה מביאה את המטבח הפאן אסיאתי
אומה טומה שנפתחה לאחרונה הביאה לתמהיל הקולינרי של רחובות שבשנים האחרונות מתהדרת במקומות אוכל מצוינים, את הפן האסיאתי על גרסתו הכשרה. מסעדה שכולה טעמים, ריחות, יופי ואתסטיקה
- דודי טל
- י' כסלו התשפ"ה
קורין אביטבול, גדלה בתוך עולם חיי הלילה והמסעדות, למשפחתה היו מועדני לילה רבים והם כבשו את נמל התעופה עם מסעדות שרבים מאיתנו פוקדים רגע לפני ההמראה. אבל החלום שלה ושל יוסי בעלה היה לפתוח מסעדה משלהם ליד הבית.
הם חיכו זמן רב עד שיפתח מרכז הנשיא המדובר ברחובות, וכשהיו בשלים לכך, הבעלים של המתחם אמרו להם שנשאר מקום אחד למסעדה והיא צריכה להיות אסיאתית. מאחר ולקורין וליוסי, לא היתה כל זיקה לאוכל אסיאתי, הם הביאו את המומחה למטבח הזה – השף משה בדישי (מינה טומיי), ששמח להירתם לפרויקט בעיר ילדותו רחובות. תוך חודשיים! זמן שיא במסעדנות, עמדה אומה טומה לפני פתיחת דלתות וזאת הודוות לקורין ויוסי שהיו על הכל. חשמל, עיצוב, תפריט
משה בדישי יצר באומה טומה, את מה שהוא עושה הכי טוב- מטבח פאן אסיאתי המביא חיבורים ממקומות רבים באסיה: אינדונזיה, וייטנאם, יפן קמבודיה, הודו ותאילנד, עם דגש על המסורת כבסיס בשילוב עדכני.
אומה טומה שנפתחה בספטמבר להרצה, הביאה לתמהיל הקולינרי של רחובות שבשנים האחרונות מתהדרת במקומות אוכל מצוינים, את הפן האסיאתי על גרסתו הכשרה. מסעדה שכולה טעמים, ריחות, יופי ואתסטיקה.השם אומה טומה משלב שני מושגים ביפנית: סוס שמייצג סמל התיאבון לחיים, את הכוח הפנימי והמניע בחיים. והמושג השני
אינסופי.את האינסוף שילבה קורין שהיא מעצבת פנים במקצועה, בעיצוב המקום. מטרתה הייתה ליצור חלל חי ונושם, המשלב בתוכו את החספוס אל מול הרוך. החוויה האין סופית של התנועה עם אלמנטים טבעיים כמו הבר הגלי המשלב עץ ונחושת, פינות הישיבה הינן חלק מהזרימה המוורגשת במקום. החלק המרשים במסעדה הוא הקיר המרכזי של המסעדה שמשתרע על 12 מטר העשוי בטכנולוגיה חדשנית במדפסת תלת מימד ,שמעבירה תחושה של מספר טקסטורות בגוונים שונים שנצבעו בעבודת יד, והתקרה העשוייה כולה מנירוסטה מרוקעת שמדמה אדוות מים ,מה שמייצר תחושת המשכיות אינסופית. התונעה הבלתי פוסקת שמאפשרת לנו להתחבר לחוויה ויזואלית דרך המראות,הצלילים, המרקמים והריחות שהטבע מציע.
בתפריט:
ראשונות: סום טאם- פפאיה בוסר, צ׳ילי, נאפ פלה, בוטנים, שעועית ירוקה, עגבניות שרי 46 ; סלט קיסר יפני- טאטאקי טונה, מיקס חסות, ביצה רכה, רוטב קיסר יוזו, קרוטונים מקמח אורז 62 ; סלט עוף תאילנדי- מלפפון זוליין, בצל סגול, עשבי תיבול, צ׳ילי, פונזו קריספי שאלוט ובוטנים, סאטה 49 ; צלעות תירס- קלחי תירס מטוגנים מתובלים באצות נורי וטוגרשי, ספייסי מיונז 44; סאטה - שיפודי פרגית צרובים בגריל, רוטב בוטנים מתובל, נאם פריק מלפפון 48
נאים: חלפניו פורי - טרטר מוסר ים, פיקנטי, ווינגרט חלפניו, עשבים טריים, סלסת בצלים 58 ; ספייסי טונה רייס קייק- קריספי רייס, ספייסי סלמון, ספייסי טונה, צ׳יפוטלה 62 ; סלמון טאטאקי- סלט מלפפון ואצות וואקמה, פונזו 58
מרקים: מרק מיסו - ציר מיסו עשיר, קוביות טופו, וואקמה, בצל ירוק 28 ; ראמן פרגית- ציר ראמן עשיר, אטריות ראמן, פרגית צלויה, שיטאקי, בצל ירוק, תירס, וואקמה, בוק צ׳וי, טוגרשי, ביצה רכה 62
דים סאם- נאמס ויאטנמי עוף/טופו- עלי אורז קריספיים במילוי פרגית קצוצה/טופו, מוגש עם עלי חסה, נוק צ׳אם תמרהינדי 62; באן ציקן קורנר- זוג לחמניות מאודות, חזה עוץ קראנצ׳י, חסה, כוסברה, איולי קארי, קימצ׳י 56; טופו מיסו באן/ביף באן- 2 לחמניות שמרים מאודות, טופו/בשר בקר בבישול ארוך, איולי צ׳יפוטלה, חסה, טחינה יפנית, קימצ׳י 52/58 ; גיוזה שיטאקי/ עוף- 4 יחידות של כיסוני בצק מאודים בעבודת יד, קארי אדום וחלב קוקוס 54/56
ווק: פאד טאי- טופו/עוף/בקר, גזר, בצל ירוק, נבטים, ביצה, בוטנים וכוסברה ברוטב תאילנדי מתקתק ; מי גורנג- אטריות ביצים עם טופו/עוף/בקר, בייבי תרד, שעועית ירוקה, בזיליקום, בטטה, בוטנים, משחת צ׳ילי ביתית וחלב קוקוס; שיטאקי אודון- טופו/עוף/בקר/שיטאקי, שמפניון, פורטובלו, ברוקולי, עירית, סויה ומירין, אטריות אודון, שמן כמהין ועוד 54-69.
אורז: פאד קאפו- פרגית קצוצה/בקר טחון מוקפץ עם שום, בצל, צ׳ילי, אפונה, עשבי תיבול ברוטב סויה, אורז יסמין, ביצת עין ; אינדי קארי- תבשיל קארי צהוב עם טופו/עוף/בקר, חלב קוקוס, בטטה, אפונה, עדשים, קשיו, צ׳ילי, נענע, כוסברה, אורז יסמין ; צ'יקן קשיו- עוף טמפורה מוקפץ עם פלפלים ובצל סגול ברוטב תאילנדי מתקתק ובוטנים, מוגש עם אורז יסמין ועוד 54-72
פלנצ'ה גריל: קרספי צ׳יקן קארי- שניצל קריספי, קארי צהוב, ירקות ירוקים, אורז יסמין ובזיליקום 66 ; פרגית טריאקי- פרגית בגריל, רוטב טריאקי, אורז יסמין וירקות מוקפצים 72; אודון סטייק- סינטה צלויה על אטריות אודון מוקפצות, בצל ירוק, פטריות ושמן כמהין 86 ; סלמון אודון- פילה סלמון צרוב, מיסו, אטריות אודון מוקפצות, בצל ירוק ושמן כמהין 92
פאוור בול: Pro 33 - אורז סושי, סלמון טרי, אדממה, אבוקדו, סלט מלפפונים, בצל סגול, שרי צבעים, פיצוחי בריאות, שמן זמית לימון 62; בנקוק היט- אורז סושי, קריספי צ׳יקן, כרוב סגול, תירס, מלפפונים, בצל ירוק, צ׳ילי, נבטים, פונזו, סאטה, שאלוט קריספי 58; בושידו - אורז סושי, טונה, אדממה, נבטי חמניה, וואקמה, גזר אייסברג, טחינה יפנית ואפונת ווסאבי 66; הונולולו - קינואה, סלמון צלוי, מנגו, אננס, בטטה, מלפפונים, בצל סגול, פונזו, מנגו ליים ותירס קריספי 66
סושי: ספייסי סלמון / טונה- מלפפון, בצל ירוק ואבוקדו בטופינג טרטר סלמון/טונה, ספייסי מיונז 62/65; פאפא טמפורה - רול פנקו קריספי, סלמון, שיטאקי, אבוקדו וקנפיו 54; דה קינג - אינסייד אאוט טמאגו, שיטאקי, מלפפון ובצל ירוק עטוף באבוקדו וטרטר טונה 62; טוביקו בוםםם - טונה צרובה, בצל ירוק, אבוקדו, שיטאקי בציפוי טוביקו ואיולי מיסו 68 ועוד
אומה טומה מייצרת גם חווית בילוי משתנה, ממסעדה משפחתית בשעות הערב, היא הופכת למקום בילוי רוחש בשעות הלילה, כשבערבי חמישי מתארח dj, ומלהיט את האוירה, זאת לצד הקוקטיילים המצויינים והסאקה הנהדר וכמובן האוכל רב הטעמים. בין הקוטיילים: תאי קיס- ג׳ין גורדונס, אננס, מונין למונגראס, מיץ לימון, נענע ; למון בול - וואן קטל, וואן סיטרון, תפוז, לימון, מונין ליצ׳י; פאלומה - טקילה קאסאמיגוס, אננס, מונין אשכולית אדומה, לימון, גלנגל, טוניק פיבר טרי; הרמוני- סאקה שזיפים ומנדרינה יפני, אפרול, קאווה, ליים בניחוח הדרים ועוד 46-48
אומה טומה: כרמל 76 רחובות | 050-3377887
ראשון-רביעי 12.00-24.00 | חמישי 12.00-00.30 | מוצ"ש שעה אחרי יציאת שבת-00.30- כשר.