מצאנו לכם: מתכון לעוגת גבינה קלאסית שתמיד מצליחה
לכבוד שבועות רשת מאפה נאמן משתפת במתכון לעוגת גבינה קלאסית שמצליח וכולם אוהבים
- בתי לוין
- כ"ה אייר התשפ"ג
מתכון לעוגת גבינה פירורים קלאסית שכולם אוהבים מצרכים לבצק הפריך : 3 כוסות קמח כוס ושתי כפות סוכר 8 כפות אבקת שקדים / 80 גרם 2 חלמונים 220 גרם חמאה תפוז לגרידה מצרכים לקרם הגבינה: 2 מיכלים שמנת מתוקה כוס סוכר 2 גביעים של גבינה לבנה 9% 100 גרם אינסטנט פודינג וניל 250 גרם גבינת שמנת 30% לימון עבור הגרידה תפוז עבור הגרידה אופן ההכנה : מניחים את כל המצרכים בקערת מיקסר עם וו גיטרה, ומתחילים לעבד במהירות איטית. לאחר מכן מגבירים למהירות בינונית, מעבדים כדקה עד להיווצרות בצק חלק ואחיד מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר כשעתיים. ואז מכינים את קרם הגבינה: מקציפים בקערת מיקסר את השמנת והאינסטנט פודינג במהירות גבוהה, עד לקבלת קצפת יציבה לאחר מכן בקערת מיקסר נוספת מקציפים את, הסוכר, הגבינות גרידת הלימון וגרידת התפוז על מהירות בינונית כ- 3 עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה מקפלים את תערובת הגבינות לשמנת המוקצפת לאט לאט עד לקבלת מסה אחידה עוגת גבינה פירורים: מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מוציאים את הבצק מהקירור ומחלקים לשני חלקים שווים. מרפדים את תבנית עוגת הפירורים בשכבת בצק ומהדקים היטב במיוחד בחיבור בין התחתית לרינג. מחוררים את הבצק . את החלק השני של הבצק מרדדים על נייר אפייה לעובי אחיד (ישמש לפירורים). מכניסים לתנור ואופים כ-25 דקות. ואז מקררים את הבצק יוצקים את מלית הגבינה על הבצק האפוי רק אחרי שהתקרר היטב ועד ל-2/3 מגובה התבנית. לוקחים את הבצק השני ומפוררים ומפזרים מעל קרם הגבינה מקפיאים כ-4.5 שעות, מוציאים מהמקפיא, מוציאים מהתבנית ושומרים בקירור.