מסעדת פופה בהובלת שף אביב משה בהשקה חדשה ובמהדורה כשרה
השף אביב משה הפך את מסעדת פופה PoUPeE הידועה בחווית הבילוי הרב חושית שלה, למסעדה כשרה וייחודית. המסעדה תחבר בין עולמות הקולינריה העילית להשפעות יהודיות וכשרות
- בתי לוין
- כ"ו תמוז התשפ"ב
מחפשים מסעדה בסטייל ניו יורק בתל אביב? מוזמנים להגיע למסעדת פופה PoUPeE בתל אביב בניצוחו של השף אביב משה.
מסעדת פופה PoUPeE נפתחה לפני כשלוש שנים וידועה בחווית הבילוי הרב חושית שלה, כעת הפך השף אביב משה מהשפים הבולטים בישראל המתמחים בקולינריה כשרה את מסעדת פופה לכשרה וייחודית יותר שמחברת בין עולמות הקולינריה העילית להשפעות יהודיות וכשרות. פופה הכשרה תציע תפריט שיורכב מהשראות ממסעותיו הרבים של אביב ברחבי העולם, לצד השפעות צרפתיות קלאסיות.
פופה תצטרף לקבוצת המסעדות ״ליאן אירועים״ של איש העסקים איציק רוסו המתמחה בחווית בילוי הכוללת מסעדות שף כשרות המעניקות חווית בילוי ייחודית הכוללת קולינריה, עיצוב וסאונד משובחים.
קובנה 38 - יוצא עם שלושה מטבלים, סוכריות שום, רסק שרי ויוגורט דואה; טרטר טונה 68 - קסטן, מטבוחה, טחינה, צ'יפס ארטישוק ירושלמי, ביצה חצי קשה, קרם סקורדיליה וקרם שקדים שמיר; פרעצל אנטיאס 58 - טרטר אינטיאס, מטבוחה, טחינת "חלווה", לימון אריסה, סלטון ופרעצל; טרטר טאבולה 62 - לאבנה, שמן זעתר, טאבולה שקדים, משמש אוזבקי, חמוציות וחלה "קרועה"; טרטר סביח 68 - טרטר פילה בקר כבוש, גרידת חלמון כבוש, ספירלת חציל, עגבניות בעמבה, קרקר שומשום וצילי מותסס ; סלט יווני פופה סטייל 54 - זוקיני, עגבניות מגי, גבינת שמנת, טוסט זעתר, שושקה, שאלוט, זיתי קלמטה ורוקט ; סלט פופה 54 - חסה, אנדיב, עדשים שחורות, בורגול, חמוציות, גפרורי שקדים, בצל ירוק, ויניגרט דבש ונענע יבשה, "צפתית" ; כבד אווז ברוטב קרפ סוזט 118 - בריוש, רוטב סוזט, קרמבל מעמול, עלים של שליו; פרחי קישוא 68 - קריספי פרחי קישוא ממולאים במוס כמהין, קרם סלק ; סיגר חלקי פנים 44 - איולי צפון אפריקאי, סלסלת עגבניות ונענע יבשה ; ממשיכים: סוכריות בטטה 78 - קרם לאבנה, סוכריות בטטה, שעועית ירוקה, זיתי טאסוס, פרוסות צ'ילי חריף וקייל ; טורטליני מנגולד 88 - ציר בקר ויין אדום, זנב שור, קרם שורשים וסלסה חלפיניו; לברק פורצ׳יני 138 - מיקס פטריות, קציפת פורצ'יני, טוויל חומוס, צ'יפס עגבנייה; "מז'וזין" פופה סטייל- לברק בשום אריסה ועשבים,ציר עגבניות, במיה וריג'לה 134 ₪; פילה בקר 196 - קרם שום, מח עצם, בוקצ'וי, סוכריות שום סולו ורוטב פלפלת ; פריים ריב נברסקה 85 ל-100 גר׳ - גזרים צלויים, סוכריות שום, קרם שורשים ; סינטה 176 - פירה רובשון, רוטב יין פורט, זוקיני, בצל ירוק צרוב וביצה עלומה
קינוח מילפיי - דפי פילו מקורמלים עם מסאלה, קרם קרמל, טופי תבלינים, תפוח בלימון ואבקת שמן זית ; קינוח שוקולד - בראוניז שוקולד, מוס שוקולד, טוויל קקאו, רוטב אגוזי לוז ומיקרו עלים
חזונם של השף אביב משה ואיציק להביא לעולם תרבות המשלבת בין עולם הקולינריה העילי לבין הפער שנוצר לעולמות הפודיס. כחלק משיתוף פעולה יערכו בפופה מפגשים קולינריים וסדנאות שירקמו גשרים של אוכל וסיפורים בין התרבות היהודית המסורתית לפודיז. לדברי רוסו: ״החלום המשותף של אביב ושלי היה להביא לעולם תרבות בילוי ישראלית חדשה המשלבת בין אנשים ומטבחים. מצד אחד העולם הקולינרי ומצד שני המסורת והכשרות. בעקבות הצלחתה של מארי בנתניה בהובלת שף אביב משה והדרישה הגוברת לחווית בילוי פיין דיינינג כשרה, פופה תהפוך לכשרה ותפתח מעגל נוסף של קהלים הרוצים ליהנות מחווית בילוי יוצאת דופן בעיר הגדולה. האתגר המרכזי היה להחזיר את שף אביב משה לתל אביב והוא השתכנע רק לאחר שסוכם כי יוביל את המסעדה עם תפריט כשר וייחודי אשר יהיה שונה בתמהיל שלו ממארי בנתניה.