X

עוגת אננס הפוכה

  • י' סיון התשפ"ב
צילום: יח"צ
קבלו מתכון לעוגת אננס הפוכה שמבחוץ היא שחומה, מקורמלת ויפה, ובפנים היא טעימה ועסיסית. הגישו עם קצת  פירות בצד ויש לכם מנה מנצחת! מתאימה לקינוח כל ארוחה וגם לאורחים שמגיעים בהפתעה!   באדיבות חלי ממן, רשת תמיכה לאורח חיים בריא   מצרכים: תבנית פאי בקוטר 26 1 כוס מי שימור האננס תמצית וניל 2 כפות סוכר 1  ביצה 50  גרם מרגרינה מומסת 500 גרם קוביות אננס בסירופ קל 3/4 כוס קמח תופח   אופן ההכנה: מחממים תנור לחום גבוה – 200 מעלות. מסננים את קוביות האננס ושומרים את הסירופ בצד. מערבבים בקערה את קוביות האננס עם המרגרינה ומשטחים בתחתית התבנית. אופים 15-20 דקות, עד שהקוביות ישחימו. בינתיים טורפים בקערית את הביצה עם הסוכר וכמה טיפות וניל. מודדים  שליש כוס ממי שימור האננס ומוסיפים לבלילה, לסירוגין עם הקמח. טורפים היטב אחרי כל  הוספה. מנמיכים את חום התנור לבינוני-נמוך (170) מוציאים בזהירות את התבנית, יוצקים את הבלילה על האננס ואופים 15-20 דקות עד שהבצק יזהיב. הופכים את העוגה על צלחת הגשה, ומגישים בעודה חמה.
עמוד הבית ראשי אוכל מתוקים עוגה עוגת אננס

art