X

עוגת גבינה מנצחת לחג שבועות משלוש קונדיטוריות תוצרת ראשון לציון

נוי אוזן, רוזי כהן וויקי בראושטיין שלוש קונדיטוריות מראשון לציון מספרות לכבוד חג שבועות מה המתכון לעוגת גבינה המנצח.

עוגת גבינה אפויה- צילום רוזי כהן
לרגל חג השבועות, "גל גפן" ראשון לציון, חיפש את עוגות הגבינה הטובות ביותר תוצרת העיר ומצא שלוש קונדיטוריות עם עוגות גבינה מדהימות שיעשו לכם חג שבועות שמח. נוי סוויטס, בת 19 חיילת  המשרתת בחיל המודיעין, בעלת עסק לעוגות מעוצבות כבר 4 שנים. "תמיד אהבתי אפיה ועיצוב" מספרת אוזן "והשלוב בין השניים גורם לי לפרץ יצירתיות ואני תמיד מקפידה שתהיה הנאה כפולה גם של מראה העין וגם של טעם החייך. למרות שבכל השנה אני מכינה עוגות , חג שבועות מסמל בעיני את "חג העוגות" (וגם הקישים והמאפים) שכל שולחן חג מתהדר בהן ומשמחות את הלב בבחינת "ארץ זבת חלב ודבש". בחרתי לחלוק אתכם מתכון לעוגה קלאסית לחג: עוגת גבינה פירורים ושוקולד לבן ללא אפיה. אני בטוחה שאם תלכו לפי ההוראות תקבלו שילוב מנצח של טעם ומראה נהדרים ותקצרו מחמאות מהאורחים או המארחים. חג שמח.
נויצילום: נוי
נוי אוזן- צילום : נוי אוזן מתכון לעוגת גבינה ללא אפיה של נוי אוזן "סוויטס" תבנית עגולה בקוטר 20. לפירורים: חבילת בסקוויטים מפוררים דק 100 גרם חמאה מומסת למלית הגבינה ושוקולד לבן: 500 גרם גבינה לבנה (5% שומן) 3/4 כוס סוכר 1 שקית ג׳לטין (14 גרם) 70 גרם מים קרים (1/4 כוס) 100 גרם שוקולד לבן 2 מכלי שמנת מתוקה להקצפה (500 מל). אופן הכנה: 1. אל קערה קטנה נשפוך את שקית הג׳לטין ונערבב עם המים הקרים. נניח בצד ל10 דק להתייצבות. (ניתן להשיג ג׳לטין בכל סופר, הוא מייצב לנו את העוגה והעבודה איתו פשוטה כשעובדים נכון, כך שאין ממה לחשוש) לתחתית: נמיס במיקרו 100 גרם חמאה ונערבב עם הבסקוויטים הטחונים. נשטח בתחתית התבנית בגובה אחיד. נניח בצד רבע מכמות הבסקוויטים לפיזור בסיום מעל העוגה. בניתיים נניח לקירור במקרר. למלית: 1. בקערה נפרדת נערבב 500 גרם גבינה לבנה עם 3/4 כוס סוכר. 2. במיקרו נמיס 100 גרם שוקולד לבן עם 50 מל שמנת מתוקה בפולסים של 30 שניות 3. במיקסר נקציף את יתרת השמנת המתוקה עם 2 כפות סוכר נוספות עד לקצפת יציבה. 4. נמיס במיקרו את הג׳לטין 10 שניות בלבד עד שהוא הופך לנוזלי (חשוב מאוד לא להמיס יותר מ10 שניות אחרת הג׳לטין יהרס) 5. נשפוך את הג׳לטין אל תערובת השוקולד הלבן ולאחר מכן נאחד בין תערובת הגבינה לתערובת השוקולד הלבן. 6. בתנועות קיפול נאחד בין הקצפת ותערובת הגבינה עד לקבלת תערובת אחידה. כעת נשפוך את המלית על תחתית הבסקוויטים, ניישר ונפזר מעל את ייתרת הפירורים. נכניס למקפיא להתייצבות של 4 שעות. נעביר למקרר ונאחסן שם עד להגשה חג שמח!
נוי עוגהצילום: נוי עוגה
צילום: נוי אוזן        
רוזיצילום: רוזי
רוזי כהן: צילום פרטי   לפני 4 שנים הפכה רוזי כהן את התחביב שלה לעסק "עוגות מעוצבות" ורבים מתושבי העיר מכירים אותה, רוזי ילידת ראשון לציון אמא לשלושה ילדים: רוי רום וסול ובעלת המותג swet rose לעוגות מעוצבות , וקינוחים. "חג שבועות הינו חג מיוחד עבורי" אומרת כהן "חג שכולו לבן המסמל בעיניי ניקיון , טוהר וגבינות ואין דבר שאני אוהבת להכין יותר מאשר עוגות במיוחד עוגת גבינה, פשטידות, מאפים שמסמלים את חג המיוחד הזה .את העסק פתחתי כמה סמלי לפני 4 שנים בדיוק בחג השבועות . לשמחתי ומעט להפתעתי ככל שהזמן עובר הלקוחות המהממות שלי מוכיחות לי כל פעם מחדש שזה אכן היה הדבר הנכון לעשות". לרגל חג השבועות חולקת רוזי את המתכון האהוב עליה לעוגת גבינה אפויה שהולך איתה עשרות שנים ובכל חג אין מאושרת ממנה להכין אותו שוב ושוב ושוב. מתכון לעוגת גבינה גבוהה (שתמיד מצליחה) המרכיבים: 750 גרם גבינה לבנה 1 קופסה של גבינת שמנת 6 ביצים מופרדות כוס סוכר (כוס שתייה חד פעמי) 2 סוכר וניל 4 כפות מלאות קורנפלור חבילה של פודינג וניל גרידת לימון אופן ההכנה: להקציף את החלבונים עם כוס סוכר וסוכר וניל אחד, עד לקבלת קצף יציב ומבריק, למשך 5 דקות. בקערה נפרדת לערבב היטב את החלמונים להוסיף את הגבינות ושאר המצרכים ממשיכים לערבב עד לקבלת בלילה חלקה בלי גושים. מקפלים את קצף החלבונים בצורת קיפול לקערה של הגבינות, בעדינות עד שהבלילה מתאחדת. כדי שהעוגה תהיה גבוהה ניתן להשתמש בסיר ג'חנון בקוטר 22 ואפשר להשתמש בכל תבנית אחרת. משמנים את התבנית, מניחים נייר אפייה בתחתית, אופים בחום של 170 מעלות בתנור שחומם מראש חצי שעה לפחות. מניחים את התבנית/סיר של העוגה על תבנית התנור – לאחר ששופכים לתוכה מים. ממתינים שעה ורבע של אפייה מבלי לפתוח את התנור בשום שלב. לאחר שמכבים את התנור משאירים את העוגה בפנים למשך שעה (גובה העוגה יצנח מעט, לא צריך להיבהל). ניתן לקשט מעל עם קרם ולשלב תותים. לקרם: שמנת מתוקה פודינג וניל חבילה 2 כפות גבינת מסקרפונה להקציף היטב למשך כמה דקות.
עוגה רוזיצילום: עוגה רוזי
עוגת גבינה אפויה- צילום רוזי כהן       ויקי בראושטיין תושבת ראשון לציון. קונדיטורית מעל 13 שנה, לפני שלושה חודשים פתחה יחד עם בעלה  עסק בשם בראונשטיין :פיצריית שף וקפה ומאפים נוספים. בשישי הפיצרייה הופכת להיות מיני בית מאפה של חלות ,עוגות ופינוקים טעימים לשבת. הכל בכשרות מהודרת בפיקוח הרב של קהילת חבד בראשון לציון ברחוב אחד העם 25 "את עוגת הגבינה הזאת אני אוהבת במיוחד במשך השנים היא איתגרה אותי למרות הניסיון שלי. ובסוף הצלחתי לתוצאה טובה ושאני מרוצה ממנה. אז החלטתי לשתף אתכם במתכון לחג השבועות, שתוכלו גם אתם להנות ממנה " אומרת ויקי- בהצלחה.   מתכון לעוגת גבינה אפויה 7  ביצים 4 גביעי שמנת חמוצה 750 גר גבינה לבנה כוס סוכר 70 גר קמח 70 גר קורנפלור 80 גר אינסטנט פודינג וניל 2 כפיות תמצית וניל *תבנית קוטר 22 ניתן לעשות גם בקוטר 24 אבל לקחת בחשבון שתצא עוגה נמוכה יותר. לשים בתחתית התנור תבנית אלומיניום בינונית עם מים עד לחצי גובה התבנית. ולהפעיל תנור על 220 מעלות את התבנית העגולה נמרח בשכבה עבה של מרגרינה בתחתית ומסביב (זה חלק חשוב להצלחה בהכנת העוגה!!) לוקחים 2 קערות באחת שמים את כל היבשים(קורנפלור,קמח, איסטנט פודינג) ובשנייה את הגבינות (שמנת חמוצה ,גבינה לבנה וחצי כוס סוכר ותמצית וניל) מפרידים את הביצים שמים את החלמונים (צהוב) בתוך קערת הגבינות. מוסיפים את היבשים לקערת הגבינות וטורפים את הבלילה ,במידה ונוצרים מעט גושים זה לא נורא הם ייעלמו . את החלבונים (הלבן) בקערת מיקסר ולהתחיל להקציף ברגע שיש קצף ומוסיפים בהדרגה את חצי הכוס שנותרה ,עד שנוצר קצף יציב אך רך. מקפלים בין 2 הבלילות ושופכים לתבנית ומכניסים לתנור ל15 דקות בחום 220 מעלות. לאחר מכן מורידים טמפרטורה ל150 מעלות לשעה ועשרים ולאחר מכן להוציא את תבנית האלומיניום ולתת לעוגה עוד 10 דקות. אפשר ישר לפתוח את התנור ולהוציא את העוגה .לתת לה להתקרר בחוץ ולאחר מכן להכניס למקרר. בהצלחה וחג שמח  
עוגת גבינהצילום: עוגת גבינה
עוגת גבינה: צילום ויקי    
חדשות ראשון-לציון ראשון-לציון שבועות עוגת גבינה נוי אוזן רוזי כהן

art