X

גלידת גבינה לוטוס בציפוי מרשמלו

  • ב' סיון התשפ"ב
גלידת גבינה לוטוס בציפוי מרשמלו. צילום: נמרוד סונדרס 
גלידת גבינה לוטוס בציפוי מרשמלו. צילום: נמרוד סונדרס 
קינוח מושלם ומפתיע בשילוב של גלידה תוצרת בית ומרנג מצופה בהר של שערות סבתא שמבעירים מול האורחים הנדהמים. כזה קינוח עוד לא היה לכם!  מתוך פרויקט משותף של קרין גורן ורון יוחננוב, המתכון בחסות המותג KENWOOD   מצרכים לגלידה ביתית:  500 מ"ל שמנת מתוקה 38% 1חלב מרוכז פחית 250 גרם גבינה לבנה 9% 1חבילה עוגיות לוטוס טחונות לפירורים   למרנג: 120מ"ל מים 250גרם סוכר לבן 3חלבונים L   אופן ההכנה: מכינים את הגלידה (6 שעות מראש): מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה, מוסיפים חלב מרוכז וגבינה ומקציפים לקרם דליל. מערבבים פנימה פירורי לוטוס, מוזגים לקערה מרופדת בניילון נצמד ומקפיאים 6 שעות להתקשות. מכינים את המרנג (לפני ההגשה): מרתיחים מים וסוכר על אש בינונית בלי לערבב עד שהסוכר נמס לחלוטין. מסירים מהאש ומחכים שהבועות ייעלמו. בינתיים מקציפים חלבונים 2 דקות במהירות גבוהה. מוזגים את הסירופ בהדרגה תוך הקצפה. מקציפים 5 דקות עד שהקערה פושרת למגע. מעבירים את המרנג לשקית זילוף עם פייה משוננת. מגישים: הופכים את העוגה על צלחת הגשה עמוקה (כדי לתחום את הלהבות). מקלפים את הניילון ומזלפים פסי מרנג לכיסוי (בלי שפיצים כי הם יישרפו). מכסים את העוגה בהר של שערות סבתא ומגישים לשולחן. מטפטפים ברנדי על שערות הסבתא במפוזר. מדליקים במצית ארוכה. האש תיכבה לבד תוך חצי דקה, לא לדאוג.
עמוד הבית ראשי אוכל גלידה

art