מה נבשל לארוחת שישי? חריימה!
כתבת "גל גפן" בתי לוין מספרת על האהבה למטבח ביום שישי ועל מתכון החריימה המנצח שלה שלמדה מחברתה הטובה איריס חזן
- בתי לוין
- כ"ח אדר ב' התשפ"ב
יום שישי הוא פסגת השבוע שלי, ואין כמו שולחן שישי במלוא הדרו בסלון ביתי " מספרת בתי לוין כתבת גל גפן הילדים שבמהלך השבוע לא נמצאים בבית ומגיעים רק לסופ"ש ( ראם ונווה חיילים ועמית שהתחתנה וגרה בנשר) מגיעים ואני דואגת לפנק כל אחד ואחת במאכל האהוב עליו. אני אוהבת את זמן הבישולים בשישי, את המטבח המבולגן ובסוף את השטיפה והדלקת הנרות שברגע אחד השבת יורדת והכל נהיה שקט ורגוע ליממה שלמה. היום אשתף אתכם במנת הדגים שלי כמנה ראשונה לארוחת שישי. עברתי הרבה גלגולים עד שהגעתי למתכון המנצח הזה שלמדתי מחברתי הטובה והבשלנית בחסד איריס חזן.
צילום: שישי
כתבת "גל גפן" בתי לוין ושלושת ילדיה רגע לפני שהשבת נכנסת. צילום רבקי אוזן. מתכון : 3 דגי מושט או לברק מפולטים ללא קוצים צרור כוסברה תפוח אדמה חתוך לסירות גזר חתוך לעיגולים גמבה חתוכה לרצועות פלפל חריף שלם ראש שום מקולף ומפורק לשיניים אופן ההכנה: - שמים את הדגים בקערה עם מלח גס וחצי לימון שסוחטים מעל להשריה.