X

מה נבשל לארוחת שישי? חריימה!

כתבת "גל גפן" בתי לוין מספרת על האהבה למטבח ביום שישי ועל מתכון החריימה המנצח שלה שלמדה מחברתה הטובה איריס חזן

מה נבשל לארוחת שישי? חריימה!
יום שישי הוא פסגת השבוע שלי, ואין כמו שולחן שישי במלוא הדרו בסלון ביתי " מספרת בתי לוין כתבת גל גפן הילדים שבמהלך השבוע לא נמצאים בבית ומגיעים רק לסופ"ש ( ראם ונווה חיילים ועמית שהתחתנה וגרה בנשר) מגיעים ואני דואגת לפנק כל אחד ואחת במאכל האהוב עליו. אני אוהבת את זמן הבישולים בשישי, את המטבח המבולגן ובסוף את השטיפה והדלקת הנרות שברגע אחד השבת יורדת והכל נהיה שקט ורגוע ליממה שלמה. היום אשתף אתכם במנת הדגים שלי כמנה ראשונה לארוחת שישי. עברתי הרבה גלגולים עד שהגעתי למתכון המנצח הזה שלמדתי מחברתי הטובה והבשלנית בחסד איריס חזן.  
שישיצילום: שישי
כתבת "גל גפן" בתי לוין ושלושת ילדיה רגע לפני שהשבת נכנסת.  צילום רבקי אוזן.      מתכון : 3 דגי מושט או לברק מפולטים ללא קוצים צרור כוסברה תפוח אדמה חתוך לסירות גזר חתוך לעיגולים גמבה חתוכה לרצועות פלפל חריף שלם ראש שום מקולף ומפורק לשיניים אופן ההכנה:
  1. שמים את הדגים בקערה עם מלח גס וחצי לימון שסוחטים מעל להשריה.
2. סיר סוטאז' נמוך, עם רבע כוס שמן, כשהשמן רותח להכניס את שיני השום והפלפל החריף, כשמתרכך מעט להוסיף את הגזר שקילפנו ופרסנו, את תפוחי האדמה ורצועות הגמבה, כרבע שעה בישול על גז בינוני, ניתן לכסות עם המכסה,להפוך מידי פעם ולהזהר שלא ישרף. 3. אחרי רבע שעה לקחת קערה עם כוס וחצי מים רותחים ולהוסיף, כף פפריקה מתוקה בשמן גדושה אדומה, כפית שטוחה של מלח, כפית שטוחה של אבקת מרק עוף, כפית שטוחה של פלפל חריף שחור, כפית שטוחה של כמון, וכפית שטוחה של כורכום, לערבב הכל ולשפוך על הירקות בסיר, לטעום ולהוסיף אם חסר מלח - 10 דקות על הגז. 4. לשטוף את הדגים מהמלח והלימון ולהטביע אותם בתוך הרוטב של הדגים, עם כף לשים רוטב על הדגים עצמם שיקבלו את הטעם, לפזר כוסברה קצוצה מלמעלה, 10 דקות בישול ובתאבון.
חדשות רמלה-לוד מתכונים ראשון-לציון רחובות נס ציונה באר יעקב חולון בת ים חריימה

art