ביג בוס: כל הצעדים בדרך לפתיחת עסק משלך (תוכן ממומן על ידי ישראכרט)
פתיחת עסק עצמאי היא צעד גדול ומרגש, שרובנו כלל לא מעזים לעשות. למרות כל זאת, הרצון לפתוח עסק עצמאי מוביל את חלקנו לקפוץ למים ולנסות להגשים באומץ את החלום. איך עושים את זה נכון? אלו השלבים בדרך שכדאי לכם להכיר
- מערכת
- ט"ו אדר א' התשפ"ב
מעוניינים לפתוח עסק חדש משלכם? זה מה שאתם צריכים לעשות, צעד אחרי צעד: מתוכנית עסקית, דרך אפשרויות המימון השונות, הלקוחות הראשונים והשמירה על תזרים המזומנים פתיחת עסק עצמאי היא צעד גדול ומרגש, שרובנו כלל לא מעזים לעשותו. נכון להיום, עדיין יש במדינת ישראל כ-13 עובדים שכירים על כל עובד עצמאי אחד. וזה לא נתון מקרי: העצמאים – פרילנסרים בתחומים שונים, שיפוצניקים, מסעדנים, בעלי מקצועות חופשיים או בעלי עסקים קטנים - עובדים הרבה לרוב יותר שעות, ללא רשת ביטחון או יציבות תעסוקתית. שכירים שלא היו אף פעם בצד השני, לפעמים חושבים שכיף לעצמאים, בעיקר בגלל הסיבה שהם הבוסים של עצמם – אבל שוכחים שעצמאים נאלצים לממן גם את חלקו של המעסיק בכל הזכויות וההפרשות הסוציאליות, כמו פנסיה וביטוח לאומי. ימי חופשה? דמי מחלה? דמי אבטלה? הכל עולה יותר לעצמאים. למרות כל זאת, הרצון לפתוח עסק עצמאי מוביל את חלקנו לקפוץ למים ולנסות להגשים באומץ את החלום. איך עושים את זה נכון? אלו השלבים בדרך שכדאי לכם להכיר.
- גבשו תוכנית עסקית
- יישרו קו מול הרשויות
- עוסק פטור: מחזור עסקאות של עד 100 אלף שקל ברוטו בשנה, ללא אפשרות לקזז מע"מ. עוסק פטור מתאים בעיקר לעסקים קטנים בתחילת הדרך ולעסקים קטנים עם הכנסות יציבות, אך יחסית נמוכות.
- עוסק מורשה: עסקאות ביותר מ-100 אלף שקל ברוטו בשנה, יש אפשרות לקיזוז מע"מ.
- חברה בע"מ: יוצרת הפרדה ביניכם לבין העסק, שעשויה להגן עליכם מבחינה משפטית. בחברה בע"מ ניתן להתקזז על יותר סוגי הוצאות מאשר בעוסק מורשה, אבל פתיחת החברה ותפעולה החשבונאי יקרים יותר.
- אפשרויות המימון
- גייסו לקוחות והחלו למכור
- שמרו על תזרים המזומנים
צילום: עסק
צילום: shutterstock צילום: עסק 2
צילום: shutterstock