X

עוגת תמרים

  • י"א שבט התשפ"ב
צילום: סטודיו נאמן
צילום: סטודיו נאמן
לכבוד ט"ו בשבט, קבלו מתכון טעם במיוחד של עוגה המשלבת כל טוב: תמרים אגוזים וגם שוקולד. מי צריך יותר?  באדיבות מימי נאמן  ל"מאפה נאמן" מצרכים: 1 חבילת תמרים בוואקום 1 כוס מים רותחים 2 ביצים גודל בינוני 1 כוס סכור ¾ חבילת חמאה 1 ו-1/2  כוסות קמח תופח מנופה. 100 גרם אגוזים קצוצים (לחלק ל50 גרם ו-50 גרם להמשך) 100 גרם שוקולד מריר מגורד (לחלק ל-50 גרם ו50- גרם להמשך). אופן ההכנה: מרתיחים כוס מים בסיר ומוסיפים חצי מחבילת התמרים עד שהם מתרככים ונראים כמו מחית, מניחים בצד. מקציפים  2 ביצים וכוס סוכר כדקה וחצי, מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים 3/4 חבילת חמאה וכוס וחצי קמח תופח מנופה. לאחר מכן מוסיפים את 50 גר' אגוזים קצוצים ו-50 גרם שוקולד מריר מגורד, ומוסיפים את מחית התמרים שבינתיים התקררה. מערבבים הכל בתנועת קיפול היטב באופן ידני. שופכים לתבנית ומעל פזרים את 50 גר' האגוזים הקצוצים שנשארו ו-50 גר' השוקולד. אופים בין 35-40 דק' בחום של 165 מעלות לתנור שחומם מראש.  
עמוד הבית ראשי אוכל מתכונים מאפה נאמן עוגת תמרים

art