X

משתה הסילו

אחרי החגים נשבעתי שאני מתנזרת מארוחות משפחתיות לפחות לשבועיים הקרובים, אבל אירוע משפחתי משמח (מאוד) גרם לנו לחשב מסלול ולהגיע לבראנץ' מושקע במסעדת "סילו"

  • ל' תשרי התשפ"ב
בראנץ ב"סילו". צילום: לינה מיארה
זהו, הסתיים חודש חגי תשרי עמוס ארוחות החג וסופי השבוע. אני בטוחה שתחושת המלאות תישאר איתי עוד כמה שבועות טובים, ולכן החלטתי להתנזר מארוחות דשנות לפחות לשבועיים הקרובים, אבל  תוכניות לחוד ומציאות לחוד. כשהקרניבור אמר לי שהוריו מציינים את יום הנישואים ה-60!! הבנתי שעוד ארוחת ערב סטנדרטית בדרך, אלא אם נמצא דרך לציין את האירוע המשמח בארוחה קצת שונה. למרבה השמחה זכרתי שאחת המסעדות האהובות עלי ועל הקרניבור "סילו" בפארק פרס בחולון, השיקה בראנץ' עשיר לפני כמה חודשים וזאת לגמרי ארוחה שיכולה להתאים לפתיחת חגיגות יום הנישואים.   לפנק לפנק כך ביום שבת האחרון הגענו ארבעתנו למסעדה הגדולה שהייתה מלאה בסועדים. אחרי שישבנו בחוץ, והתחיל להיות חם, ביקשנו לעבור פנימה למזגן. פס קול ברקע ניגן מוזיקה ישראלית ותיקה וכל הנוכחים התמוגגו מהבחירה. הבראנץ' החדש, פועל בימי שישי ושבת בין השעות 09:00-12:00 (בשישי החל מ-08:00) אבל עדיף להגיע עד השעה 11:30. ברגע שהתיישבנו הגיע המלצר והסביר על התפריט שבו יש מנות קבועות שמוגשות למרכז השולחן (חלקן ניתנות למילוי חוזר), כל סועד מקבל אפשרות לבחירת מנת ביצים, שתי שתייה (שתייה חמה, מיצים וגם קוקטיילים שווים) וקינוח אחד למרכז השולחן. אחרי שבחרנו, התחילו לזרום למרכז השולחן: פוקצ'ות מטאבון עצים, לחמניות בריוש, סלסת תוצרת בית, קוביות חציל צלוי עם גרגירי חומוס ופטה, כרובית מטוגנת בטחינה ובוטנים גרוסים, חמאה צהובה וקונפיטורה ביתית, צ'יזיקי מלפפונים שמיר ונענע, קוביות זוקיני עם יוגוט ושקדים קלויים, גבינת שמנת, גבינת גאודה, גבינה בולגרית, עגבניות חריפות עם כוסברה ושום, סלט שוק. וכן סיגר פילו עם פטה ותרד (שהיה מושלם), קיש פסטה (שהיה מדהים)  ופיצה מרגריטה מטאבון עצים. הדור הבוגר הזמין מיץ תפוזים שהגיע בתוך בקבוקי זכוכית מקסימים, ואני והקרניבור לקחנו מרגריטה קפואה שהייתה מושלמת לארוחה. כל אחד בחר גם במנת ביצים שהגיעה בהמשך הארוחה: סלט ביצים- איולי, חרדל דיז'ון צלפים, מלפפונים במלח ועירית על פרוסת בריוש ריחנית שהיה מושחת וטעים במיוחד, שקשוקת עגבניות פיקנטית בטאבון עצים שהייתה די סטנדרטית, ביצי עין פלורנטין- קרם שמנת ותרד טורקי, ביצי עין ופטה שהיה טעים מאוד וכמובן מושחת, וחביתת ירק. סדר המנות הגיע בצורה נכונה ומאוזנת, לאחר שסיימנו, ביקשנו מרווח נשימה של כמה דקות ואז הזמנו לקינוח את הפראנץ' טוסט שהגיע בליווי של גלידת וניל עדינה והיה כל מה שביקשנו בבראנץ' חגיגי ומושקע: מפנק, מושקע וטעים טעים. מחיר לסועד: 109 שקלים. שורה תחתונה: אנחנו עוד נחזור עוד לפני האירוע המשפחתי הבא. הבראנץ' החדש של סילו – שישי ושבת 09:00-12:00 (שישי החל מ-08:00) מסעדת סילו, פארק פרס חולון https://www.silo.co.il/
מסעדות ובתי קפה אוכלים בחוץ סילו בראנץ

art