חגי תשרי כבר מעבר לפינה, וזה הזמן להיערך עם עוגת דבש לשוחרי בריאות, חובבי מזון ללא גלוטן או לסובלים ממחלת הצליאק. היא אוורירית, עשירה בטעמים, רכה, נימוחה בפה, ומתאימה כקינוח לכל ארוחה. באדיבות הקונדיטור הראשי של "ביגה" רן בן דוד מצרכים: 100 סוכר חום דמררה 100 סוכר לבן 300 דבש 120 ביצים 200 שמן 350 קמח לעוגות ללג (עדיף קמח תמי) 7 גרם אבקת אפיה 2 גרם סודה לשתיה 1/4 כפית מלח 1 כפית קינמון 1/4 כפית ציפורן 200 מ"ל תה כהה אופן ההכנה: מחממים תנור ל-165 מעלות. מצפים תבנית אינגלנש בנייר אפיה. מקציפים במיקסר עם מטרפה סוכר, דבש וביצים עד לקבלת תערובת אוורירית. מוסיפים את השמן לאט עד הטמעה וקבלת תערובת אחידה. בקערה מערבבים את כל היבשים ומוסיפים לתערובת. לאחר שהתערובת חלקה מוסיפים את התה עד לקבלת מרקם אחיד. לאחר מזיגת התערובת לתבנית ניתן להוסיף שקדים פרוסים או אגוזים. אופים כ- 35-40 דקות עד שהקיסם יוצא יבש. טיפ: מומלץ לסגור את העוגה (לאחר שהתקררה) בשקית ולהמתין לפחות יום לפני שאוכלים, העוגה רק משתבחת.